onsdag 27 oktober 2021

 5237/

"Nu vill dom ta ifrån oss vår urgamla rätt! Vår urgamla rätt att fritt få anklaga andra! Vår rätt att fritt få anklaga andra för alla möjliga brott utan att behöva ta till bevis eller annat borgerligt tjafs! Och om inte det är censur så vet jag inte vad censur är!"


5238/

Bara på insändarsidor kan folk hota med att MINSANN rösta på ett annat parti om folk inte får precis som folk vill / Som om något parti skulle bry sig / Som om en enstaka röst skulle betyda något /  Tror man det har man antingen storhetsvansinne eller är bara dålig på matematik / Men ibland undrar jag / Det kanske någonstans finns någon slags verklig begåvning / Någonstans bortom insändarsidorna / Någonstans bortom partierna /  Finns någon enstaka individ som är kapabel att verkligen tänka fritt / Bortom det dagliga bruset / Men om det finns en sådan individ / Och om vi hörde honom eller henne / Skulle vi då verkligen kunna förstå / Vi som sitter fast i det dagliga bruset / Den som är bortom är svår att nå och svår att förstå / Vi får  nöja oss med politiska partier och grälsjuka insändare / Så länge / Och så länge kan vara hur långt som helst. 


5239/

I Frankrike fanns en katolsk fristad som var så himla snäll att den i femtio års tid gömde en judemördare undan rättvisans elaka klor. Det kallar jag fristad. Andra kallar det för något helt annat. Och bara en av oss har rätt.


5240/

Det fanns förstås tysta flickor även i flickskolan / Men de tysta flickornas historia kommer vi aldrig att få höra / Det tysta flickorna kommer alltid att bli överröstade av sina pratsamma systrar / Då som nu / De pratsamma systrarna märkte aldrig ens att där fanns tysta systrar / Fanns bara som en tyst bakgrund för deras egna framträdanden / Tystnaden som kuliss / Jag kommer aldrig att få höra de tysta flickornas historia / Och det kanske ändå inte är mycket att höra / Men det man inte hör, det vet man inte / Tysta historier är lika svåra att uppfatta och lära sig av som tyst kunskap / Tystnad är trevligt men tystnad är inget särskilt bra samtalsämne / Pratsamma kommer alltid att höras, synas, och märkas mest för så har det alltid varit / Och om något alltid har varit något ska något alltid fortsätta att alltid vara något.


5241/

Att vara annars - eller icke vara / Är väl inget dåligt motto / För mig / Men å andra sidan finns det förstås såna som blir bekräftade av att skriva som alla andra /Bekräftad? / Men att skriva är ingen kräftfest / Att bara bli bekräftad är att sörpla med surven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar