måndag 18 oktober 2021

5209/

Att alltid kunna skydda alla mot allt / Ett tag skulle alla ha lekhjälmar / I alla fall alla barn / Men så blev det en olycka med en lekhjälm / Och sen dess har det varit tyst om lekhjälmar / Och själva har dom inte sagt ett dugg.


5210/

I väntan på det perfekta samhället ( Ska väl inte behöva ta mer än tusen år att komma dit ?)  blir man tvungen bita tag i slödder-problematiken / Gamla vanliga: "Huru få slöddret att sluta slöddra?" / Som man sa redan på förr / Och misslyckades totalt med / Men idag / Med all vår teknik / Och alla våra resurser / Vore det väl själva fan / Och visade det sig också  vara / Hårda tag, mjuka tag, omtag / Eller: bara blunda / Eller: bara skylla på andra / Eller: bara fortsätta vänta på det perfekta samhället / Det är ingen brådska / Det finns kvar nästan hur mycket tid som helst / Vänta ni bara.


5211/

Har man rätt bedöma böcker har man rätt bedöma människor / Om man inte tror på alla böckers lika värde / Då är det förstås rätt poänglöst att bedöma böcker / Fast det är klart / Man kan bedöma lite i små-smyg / Liksom bakom ryggen på böckerna / Så dom inte själva märker det / Och blir sura / Sura böcker är det värsta som finns / Och böcker som är inbundna lär vara värst säger dom.


5212/

Att alltid tro på kvinnor och barn visade sig betyda att man alltid skulle tro det värsta. Klart det blev kris. Klart det är kris. Det är alltid kris. Det finns alltid nån som är fattigare än nån annan. Finns alltid några som inte kan köpa allt några vill köpa. Då blir några som sorgsna. Då är det kris. Och tänk bara på alla som inte har ett tråkigt arbete att gå till. Eller ens att åka buss till. Bil ska vi bara inte tala om. Om din granne har en bil, men du själv bara har en punktering / Var är då all din glädje belägen / Krisen kommer- är du redo / Jag är personligen redo till tusen/ Emedan jag har tagit ut hela mitt krismedvetande i förskott / Det är enda sättet att känna sig trygg / Man vet vad man har.


5213/

Barn & Ungas behov av våldsskildringar / Inga problem / Det fanns koncentrationslägerskildringar både i bokform och på bio /  Som man fick läsa och se / Men bara på villkor att man lovade inte göra om det / Och det var lätt lova i Lule / Och där fanns allt man behövde av våld och det: "Men gu så hemskt de va de värsta ja sett dom dog som flugor  å så gjorde dom tvål av dom eller så blev dom grillade mot staketet när dom försökte fly och vilka fula kläder dom hade och fula frisyrer och till sist gick dom upp i rök den måste du verklitt läsa ja kunde inte sluta läsa förrän ja kom till schlute fast klockan var över tolv fyfaan va hemskt den kan ja verklitt rekommendera ja tror de är väldigt nyttigt läsa sånt där otäckt!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar