måndag 25 oktober 2021

5230/

Ingen ordning / Inte ens på geografin / Det som förr var "Europas oroliga hörn" anses nu ligga "mitt i Europa" / Hur kan ett hörn ligga mitt i? / Eller är "oroliga" hörn annorlunda än vanliga hörn?


5231/

Idag är det -2021 / Men anteckningarna jag försöker få ordning på är från -1994 / Och är i sin tur hoprafsade från ännu äldre anteckningar / Man måste nog backa ända tillbaka till barndomen för att reda ut eländet / Eller så låter man det vara precis så virrigt som det  är / Att gå bakåt är inte alltid att gå framåt / Det var bättre förr / Det var sämre förr / Det var mera förr förr / Men än kan jag förundras och stå i / Till exempel förundras över att den mesiga skämttecknaren EWK anses vara så bra / Det är mycket man inte förstår / Men det är ännu mer man inte begriper / Men inte stör det mig nå särskilt att jag inte går med på allt.


5232/

Det är inte ofta man får lust förbjuda / Fast ibland rycker det förstås i förbudsfingrarna / Två-timmars amerikansk film full med fula ord, enfaldigt gnabb och lite hederligt gammalt våld / Påstås vara underhållande / Jaja / Jaja är det enda vettiga man kan säga om den filmen / Och en fransk film om en debil och sadistisk knarkande mordisk tonårstjej / Nänä / Nänä är det enda vettiga man kan säga om den filmen och den tjejen / Men det är klart / Den här trevliga tanken att alla dumheter och råheter som dagligen matas in i alla skallar inte skulle sätta några som helst spår i dessa skallar / En tanke som är mer trevlig än trolig / Som om reklam aldrig skulle fungera .


5233/

USA-kulturens ständiga grälsjuka / Oförmågan att ta det lugnt /Oförmågan att tänka och avvakta / Att ta det lilla lugna är otänkbart i ett så stort land som USA / Där måste man genast ta till våld / Verbalt våld eller vanligt / Ett folk utan impulskontroll ska inte ha tillgång till vapen / Men det har man / Ett folk där man skjuter först och funderar sen funderar aldrig / Men! / Det kanske inte alls är så i verkligheten? / Det kanske bara är på bio folk skriker slåss och skjuter? / Det finns kanske inget som helst samband mellan kultur och verklighet? / Och det kanske är en positiv tanke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar