fredag 15 oktober 2021

 5201/

"Men dom vill inte längre heta X, Y, eller Z!"

"Inte det? Det ska dom väl få slippa i så fall! Om dom är nöjda med så lite!"

Och att "angripa borgarna" är opium för arbetarklassen": "Låt dom gläfsa bara! Om dom är nöjda med så lite!"

Självsäkerheten är så stor att man tål vilka "angrepp" som helst. Så länge det bara är ord. Och det är det ju bara. Och  kommer att så förbli. Ända tills.


5202/

"Det tillhör deras kultur att mörda såna som hädar deras fina religion! Det måste vi respektera!"

(Jag avskyr såna som anser sig ha rätt att mörda för den goda sakens skull. Jag har större förståelse för såna som mördar för den onda sakens skull. Jag tycker att det verkar vara liksom lite mera logiskt.)


5203/

Som sagt / Trevligt att tiden går / Som förr i filmer där tidens gång markerades av att det revs av blad i almanackor / Ser man sällan idag / Årstiderna är också trevliga, även om årstiderna kanske inte har gjort så stora framsteg sen sist / Sommaren 1962 var väl inte sämre än sommaren 2012 / Om jag minns rätt / Men jag har hur som helst glömt bort båda  dom somrarna / Det blir ofta så med somrar / Sommar höst vinter vår / Sommar höst vinter vår / Och så vidare / Och det blir mörkt och det blir kallt och det blir halt / Och snö blir till tö och tö blir till gummistövlar / Och det blir varmt och det varde ljust och det händer hela tiden saker / Och den som säger att det aldrig händer något har alltid fel.


5204/

Det desperata vrålandet på "Arbete, arbete, arbete!" / Eller ännu värre: De ständiga kraven på "sysselsättning" /  (Finns det något fulare ord än "sysselsättning"? Vilket ?)  / Alla säger att det är tråkigt att vara arbetslös, men få säger att det kan vara minst lika tråkigt att arbeta / Och det Alla säger säger alltid något om ett samhälle.


5205/

Det är inte ofta man ser till Lyckan nuförtiden? Lyckan lär ha flyttat utomlands säger några. Andra säger att Lyckan aldrig har funnits. Lyckan var bara en myt som makten hittade på för att få folk att trivas med tillvaron. Men bara för några år sen fanns faktiskt Lyckan här i landet. Innan Högern i rasande takt började rasera välfärdssamhället. Innan nedskärningarna. Förr bodde alltså Lyckan bevisligen här i landet. Märkte du inte det? Såg du aldrig ens till Lyckan när han bodde här? Lustigt. Verkar som om ingen märkte Lyckan när han fanns. Alla gnällde lika glatt som vanligt. Alla krävde "resurser" lika högljutt som vanligt. Och ingen lät något om Lyckan. Ingen sa: "Titta där borta går Lyckan!" Verkar som om Lyckan är en ovanligt tillbakadragen typ. Lyckan tycks ha bott mitt ibland oss utan att göra något större väsen av sig. Lyckan teg still och dom flesta visste inte ens att han bodde här i stan. Men när Lyckan bara spårlöst försvann blev det ändå som tomt efter han. Det är visst ofta så med Lyckan. "Man saknar inte hästen förrän båset är tomt". Eller vad dom sa förr. Fast här fanns inte ens ett bås kvar efter han. Det blev bara tomt till tusen. Men nästa gång han kommer får vi verkligen försöka se till att han får lite mer uppmuntran än han fick förra gången. Alla tycker om beröm och Lyckan är väl inget undantag han heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar