onsdag 24 februari 2021

 4065/

HanåHon var ett typiskt får-duga-i-brist-på-bättre-par.

4066/

Om Livets Mening är att hjälpa andra saknar såna som bara blir hjälpta mening med  sina liv.

4067/

Det måste löna sig att vara lågavlönad! Huru ofta stöter vi inte på denna paroll! Och visst lönar det sig, visst! Skatten blir låg, och man slipper betala studieskulder! Och man kan fritt och glatt skryta om sin  stora fattigdom vilket alltid ger pluspoäng i det här landet, som jag helt har glömt bort namnet på.

4068/

- Jo! Jag erkänner att jag slog ihjäl han! Men det var ju bara ett rop på hjälp!

- Jaså? Ja, i så fall får det gå för den här gången.

4069/

Det är bra att det går så dåligt för Sverige att vi inte längre behöver ha dåligt samvete för att vi har det så bra.

4070/

Ett osvikligt vintertecken: När det börjar bli inne med uteliggare.

4071/

DEN SOM VÅGAR ALLT ÄR ANTINGEN DUM ELLER DÖD:

"Våga testa att slåss med polisen! Våga testa knark redan till helgen! Våga testa om din gudstro går av för hackor! Våga testa att låta dig snöras omkring i en lång jävla gummisnodd! Våga testa att vara skötsam när alla andra är livligt engagerade i orgier! Våga vara feg till tusen!"

4072/

Allra först upptäcker Ungdomen att alkohol kostar pengar / Sedan upptäcker Ungdomen till sin stora förvåning att även mat kostar pengar / Och allra sist upptäcker Ungdomen att dasspapper kostar pengar / Men då är Ungdomen inte längre någon ungdom.

4073/

Den frivilliga fördumningen / Enbart konsumera skräpkultur och skvaller / Men trivas som en liten mus / Får en att fundera / Eller i varje fall grubbla / På om ändå inte det där med kultur / Skulle kunna vara bra på nå vänster / Eller höger / Eller i varje fall jämfört med.

4074/

"Ta av dig skorna" har inte åldrats med behag / Det blir ofta så med skor / För politisk och för pretentiös redan från skostarten / Det är då det brukar gå illa / Sköt dina skor andra gör det inte /  Och vem var världens mest kände skoavtagare / Chrusjtjev / Något osannolik fredsapostel / Hon trodde hans skor var vita / Men det var dom inte / Inte ett dugg.

4075/

Arvsynden spökar vidare / Som om ingenting hänt / Vår obotliga längtan efter att städse få hava dåligt samvete kan aldrig stillas /  Här hjälper det icke att blott säga ack och ve / Vi måste våga göra det också /Vår längtan efter evig skämsel är oändlig / Och denna vår längtan är en mycket stark och mycket dålig drivkraft / Och slika drivkrafter brukar städse vinna kampen / I varje fall om själarna.

4076/

Och den vanliga missuppfattningen: Dagens slangspråk kommer att bli morgondagens vardagsspråk. Men så kommer det inte att bli, inget åldras så fort och så löjligt som slangspråk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar