onsdag 3 februari 2021

 3931/

Fast, visst vore det väl trevligt att ha en riktigt präktigt gammaldags gud att skylla & skälla på.

3932/

Tandläkarbesöket bevisar: Man kan inte bära andras bördor.

3933/

Den verkliga folksjukdomen är att vara sjukskriven.

3934/

Den som glatt glömmer bort räkningar glömmer snart också bort människor.

3935/

Kommer man att bli tvungen att se annorlunda på allt i framtiden? Istället för att svära, när ben och tänder inte fungerar som dom ska, får man vara glad när tänder och ben faktiskt fungerar någotsånär? Att vara tacksam över sånt som  faktiskt fungerar, istället för att vara vrång över sånt som inte fungerar? Är det ålderns visdom? Ja, i värsta fall är det väl så.

3936/

Ett plakat vi knappast kommer att få se: DET MÅSTE LÖNA SIG ATT VARA SJUK! Fast vissa tankar är väldigt vanliga, men utan att någonsin utryckas så brutalt i ord, framförallt såna tankar som på något märkligt, men invärtes, sätt anses vara självklara.

3937/

Bättre förbjuda, än bränna böcker? Svår fråga, fast det förstås egentligen är samma sak. Det går ut på att hindra andra att ta del av åsikter man själv ogillar. Och förbud är förstås bra - men bokbål brinner bättre. Ett bra bokbål kan värma upp en medelmåttig villa under ett helt år.

3938/

Hade alltid svårt för slödder-och-slashas-romantiken. Som då var så vanlig. Och som fortfarande är vanlig. på sina håll. Men inte på mina håll. Fast. Visst kunde knarkare en hel del om ett liv med knark. Visst. Men knarkare visste inte mycket om ett liv utan knark. Och ungefär samma med inbrottstjuvar, mördare, alkoholister, och allt vad dom hette. Men allt det där var ointressanta särintressen som jag hade väldigt lätt att strunta i. Och det gjorde jag rätt i, man kan inte intressera sig för allt.

3939/

Det är infantilt av vuxna att ha barnboksförfattare som favoritförfattare. Men påpekar då många upprört: "Vad är det för fel på att vara infantil? Lever vi inte i ett mångkulturellt samhälle?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar