måndag 3 mars 2014

1094/ Såna som inte kan skilja på "Rätten att få framföra sina åsikter!" och "Rätten att få sina önskemål genomförda!" och såna som tror sig vara FOLKET har förstås alltid fel, ja, det där vet alla.


1095/ Först hade hon religion som religion. En rätt logisk början.
     Men sen hade hon politik som religion där ett tag. Som så många andra.
     Fast sen var det nog mest psykologi som religion? Men det blev mest bara rörigt.
     Och till sist återstod bara att rätta in sig i ledet: Barnbarn som religion.


1096/ I en liten lägenhet blir även små projekt stora.


1097/ Hon var bara ute efter en sak, nämligen min själ, men den ville jag helst behålla för mig själv, så det kunde bara sluta på ett sätt.


1098/ "Jägarna på Karinhall": Att framställa nazismen som sexig är att stödja nazismen.


1099/  Det bör vara lättare att tro på Tomten, än att tro på Tidningsbudet? Att ta sig fram till dörren en gång per år är väl ingen större prestation, men tänk att göra det varje dag!


1100/ Astrid Lindgren skrev kanske bättre barnböcker men Tove Jansson skrev bättre böcker.


1101/ Hon ville något, men vad hon ville, ville hon helst inte veta, det kunde kanske vara något jobbigt, som kunde krocka med en teveserie.


1102/ Hur kan man bli osams i krocket? När det inte ens är roligt att vinna i krocket?
     Tillvaron blir full av mysterier när man tänker efter, men vad gör det, lite mysterier ska väl en karl tåla.


1103/ Såna som inte behöver fiender brukar vara bra på att få fiender.


1104/ Oförmågan att ta saker på allvar var hans styrka och svaghet. Kunde varit värre. Det enda han  egentligen förlorade var tusen-miljoner pensionspoäng. Fast har man sett ett pensionspoäng, har man sett allihop.


1105/ Eftersom det inte finns någon rättvisa, måste man ständigt sträva efter rättvisa.
     Det skulle naturligtvis vara meningslöst att sträva efter något som redan fanns.


1106/ Tyvärr kan även idiotiska ideologier få människor att känna sig kloka.


1107/ Hur var det förr? Förr var det hårt. Föräldrarna tvingade barnen att gifta sig med en otrevlig typ, och äktenskapet blev olyckligt värre. Och inte gick det att skilja sig så lätt heller. Nä, förr var det hårt värre.
     Men idag väljer barn på egen hand!  Och äktenskapet blir olyckligt till tusen, och det blir skilsmässa, det blir delad vårdnad av hunden, och det blir bittra ord, och allt vad det nu blir. Det är hårt idag med, det är just vad det är.
    Var det alltså bättre förr? Men man ska nog vara försiktig med ordet "alltså"? "Alltså" är inget ord man ska slänga omkring sig lite hursomhelst. Jag föredrar det egna valet, även om det inte är någon garanti för evig lycka.
     Men framförallt föredrar jag såna som skyller på sig själva, snarare än skyller på andra. Och till "andra" räknas även föräldrar. Nä, det där med eget ansvar ser jag som ett stort framsteg, ungefär i klass med trampsymaskinen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar