fredag 28 februari 2014

1079/ Det där med "ondska" lät inte riktigt bra. Det lät liksom lite religiöst. Så idag har man döpt om ondskan. Idag heter "ondska", helt enkelt, "nedskärningar". Medge att det har en helt annan klang. Lite mjukare liksom.


1080/ Den Gamla Goda Tiden! Då man trodde på Gud, men inte på allergier. Då man bekämpade baciller och bakterier, genom att inte bry sig. Då man åt mögel, som om det vore mat. Rena rama medeltiden. Inte undra på att digerdöden såg sin stora chans.


1081/ Eftersom jag inte fattar vad EU går ut på tycker jag att EU är ett intressant experiment.


1082/ PerAlbin åkte spårvagn, som en helt vanlig människa. Och Abraham Lincoln gick på teatern, som en helt vanlig människa. Och Palme gick på bio, som en helt vanlig människa. Och Adolf Fredrik åt semlor, som en helt vanlig människa. Och Kennedy åkte bil, som en helt vanlig människa. Och Gustav-Den-Tredje gick på operan, som en helt vanlig människa.
     Det var det sista dom gjorde.
     Och sen dog dom.
     Precis som en helt vanlig människa.
     Fantastiskt.


1083/ - Fjärrkontrollen har fått folk att tro att dom kan förändra verkligheten med en knapptryckning!
     - Du menar ungefär som rösträtten?


1084/ Förr tyckte man att De Visa skulle styra. Nu nöjer man sig med att de som styr ska representera vissa. Idag är det alltså viktigare att representera vissa, än att själva vara visa.


1085/ Många tycks tro att dom har rätt att bli trodda även när dom tror fel.


1086/ Den som inte vill ha med poliser att göra bör inte ha något med brott att göra.


1087/ Vackra kvinnor behöver inte dansa.


1088/ Hon hade en slags inre skönhet, som ibland smet ut.


1089/ Att uppleva ALLT, utan att någonsin få tid att fundera över allt, är att inte uppleva någonting alls.


1090/ Man  kanske inte ska döpa sina barn till Jesus? Frestelsen kanske kan bli för stor? Det var ju knappt Jesus själv pallade för trycket mot slutet?


1091/ Att alltid vara mot makten är att alltid vara tvåa.


1092/  "Mina åsikter är totalt ointressanta! Men att jag kastar sten är tydligen intressant! Så det är klart att jag  kastar sten!"


1093/ Alla vet att naturen är korkad. Men alla vet att det är klokt att hålla tyst om saken. För tänk om det kom ut att naturen var korkad. Det skulle bli ett himla hallå. Många skulle bli tvungna att tänka om. Och det är inte roligt att behöva tänka om. Ibland är det bra med lite hysch-hysch,



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar