tisdag 25 mars 2014

1307/  - Varför sjunker valdeltagandet?
           - Det är helt naturligt. Förr fanns det färre nöjen. Man hade inte mycket att välja på. Antingen gick man i kyrkan, eller så röstade man. Det var hårda bud.


1308/ Att studera hans åldrande var ungefär lika spännande som att se färg torka. Och det slutade dessutom på precis samma sätt. Till sist var allt färdigt och torrt.


1309/ - Och så jobbar jag som blindstyre!
          - Blindstyre?
          - Ja, jag cyklar alltså tandemcykel med en blind kille. Och vi kom fram till, båda två, att det fungerade betydligt bättre om jag satt fram.


1310/ Det fegaste och sämsta sättet att utöva makt kallas klotter.


1311/  - Nej tack! Jag tycker att sprit är godare än knark!


1312/ - I framtiden kommer man att bry sig mer om arbetskraftens hälsa, än om arbetskraftens ålder!
          - Tror du verkligen det?
          - Ja det tror jag! Fast inte verkligen.


1313/ Om du inte kan svenska, är du inte särskilt användbar på den svenska arbetsmarknaden. Om du då inte gör något åt det, eller inte ens fattar det, är du ännu mindre användbar, eftersom du då  dessutom är dum.


1314/ "Alla pratar bara om vädret!"
     Om det vore så väl. Men det är värre. Mycket värre. Alla pratar bara om idrott. Eller sport, som en del lågutbildade säger. Ty även  den dummaste kan ha en dum åsikt om sport. Eller kanske till och med om idrott. Här är dumheten helt demokratiserad.


1315/ Man kommer i tid. Man är nykter. Man är på gott humör. Man pratar lagom mycket. Man gör det man blir tillsagd att göra. Och man undviker att vara sjuk.
     Så lätt är det att bli godtagen på en arbetsplats. Många känner tyvärr inte till det här.


1316/ Såna som tror att deras demonstrationsrätt, även innebär rätten att störa andras demonstrationsrätt. Rätten till dumhet tar sig alltid rätten att gå före i kön.


1317/  - Vad sysslar du egentligen med nu för tiden?
           -  Jag grubblar över "lidandets mening".
           - Vore det inte bättre om du gick till tandläkaren?








1318/ Om man inte är nöjd med sitt liv, bör man lägga om sitt liv. Och det gjorde han. Och det var han nöjd med. Om det regnar in, räcker det inte alltid att sätta ut en hink. Ibland måste man gå till grunden och lägga om taket.


1319/ - När är man en riktig stadsbo?
          - När man anser att det bara är lantisar som går på Stadsteatern.


1320/ Hemtjänsten var snobbig mot tidningsbudet, och dagispersonalen var snobbig mot diskaren.
     Först blev han förvånad. Så blev han förbannad. Men sen fattade han: Dom har många ovanför sig. Men få under sig. Och vill man då få känna sig överlägsen, får man ta dom få chanser man får.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar