fredag 28 mars 2014

1334/ - Patienten minns bara en tredjedel av det doktorn säger!
          - Men hur mycket minns doktorn av patientens prat?


1335/ Idag finns det massor med siare & spåmän! I vår moderna tid! Fast förstås förklädda. För det mesta förklädda till Dyrare-Sen-Siare: "Om vi inte får skattepengar nu, kommer det bara att bli betydligt Dyrare Sen!"
     Och Dyrare-Sen-Siarna spår dessutom framtiden helt utan kaffesump, kort, eller kristallkulor! Skickligt.


1336/ - Och vad sysslar du med då?
          - Jag går på mitt femtiosjunde år! Och vad sysslar du själv med?


1337/ Det är roligt att rösta. Där ligger skraplotter i lä. Det är kul med demokrati. Och dessutom är det helt gratis. Det är inte många som är gratis nuförtiden. Och det finns partier av alla de sorter, och slag. Om du, till exempel, är vargvän, nog finns det ett parti för dig. Och om du hellre vill ha hund, så  nog finns det ett parti för dig med. Och katter. Kameler, Zebror Ja, det finns till och med ett parti för guldfiskar, säger dom. Men i valtider bör man vara väldigt noga med att inte tro på allt man hör. Det förekommer fler ankor i valrörelsen, än vad som egentligen vore önskvärt. Så min åsikt är den, att ankstammen bör reduceras i god tid före valet, och jag är icke ensam om denna min åsikt, tvärtom.


1338/ - Jag vill inte ha en positiv livssyn, jag vill ha en sann livssyn!
          - Men om den sanna livssynen visar sig vara positiv, vad gör du då?
          - Då återstår bara att bita tag i suräpplet.


1339/ Ingen vill ha en outspädd folkvilja. Inte ens folket. Men ingen fara. Så länge det finns partier är det ingen risk för att folkviljan ska släppas lös på stan. Partiernas uppgift är att spä ut den farliga folkviljan, så att den blir drickbar. Det ska vara lagom procenthalt på folkviljan, man har enats om att den inte bör vara starkare än vanligt starkvin. En del andra länder har en folkvilja som kan uppgå till hela 47 %. Men det är inget som passar oss svenskar. Inga fanatiska procentsatser här inte. Hos oss ska även folkviljan vara som folk.


1340/ Kan man simulera sig till sjukdom, bör man också kunna simulera sig till hälsa.
     Han simulerade hälsa så flitigt, att han till sist fick psykosomatisk hälsa. Läkarna stod handfallna, som läkarna har för sed, och visste inte alls vad dom skulle säga. Så det slutade med att hela saken tystades ned.


1341/ Alla tankar äro redan tänkta. Det återstår blott nya formuleringar av gamla tankar. Men nya formuleringar är inte så bara. En ny formulering av en gammal tanke, kan till och med ändra på tanken. Och om man riktigt får till det, kan en fin gammal tanke bli så i grunden förändrad, att den inte längre går att känna igen. Då har det gått långt. Kanske för långt. En och annan kan kanske dra öronen åt sig. Men vad hjälper det att dra öron åt sig i längden. Inte hjälper det. Det finns med andra ord, en hel del kvar att göra med alla ord. Men det här vet ännu inte alla, här är Sverige sannerligen ett u-land, här finns massor att göra, frågan är bara vem som ska våga börja.


1342/ Invandrare drar sig sällan för att påpeka problem med andra invandrare. Men det beror bara på  deras bristande språkkunskaper, och är alltså ett övergående problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar