måndag 24 mars 2014

1292/  "Om jag är vegetarian eller inte, det beror helt och hållet på vad det är för mat! Om det är gott, finns det  väl ingen anledning hålla på bängla med att vara vegetarian!"


1293/  - Jag ljuger aldrig. Men däremot håller jag mig alltid till min egen sanning. Det där med att dela sanningar med andra har jag aldrig trott på. Det brukar bara sluta med slagsmål och slams.


1294/ Man stängde mentalsjukhusen. Men man öppnade golfbanor. Minst lika många. Och det gick minst lika bra.


1295/ "Du duger som du är!" Sa Alla.
     Men om man vill bli bättre? Om stödet blir en belastning? Eller en lögn?
     När "att ge stöd åt någon", blir att gräva en grop åt någon?


1296/ Man hoppas väl alltid att naturen ska vara vettigare än den är.


1297/ "Kreativt slangspråk"?
     Kanske. Men i så fall bara för den som var först. Sen kom apekatterna.
     Nutidens slang är framtidens fånighet. Var kreativ. Var före din tid. Håna morgondagens fånighet redan idag. Den som bara slappt hänger med sin tid, är dömd att hamna på den kreativa efterkälken.


1298/  Singelkvinna: "Alla singelmän är alkoholister!"
     Lika sant som: "Alla singelkvinnor är knäppa i huvet!"
     När man börjar landa i dumma generaliseringar är det dags att sluta flyga.


1299/ Ett invandrarkritiskt parti kan bara lyckas när ett invandringsprojekt misslyckas.


1300/ Det som fick mig att inte läsa filosofi var tjafset om "viljans frihet". Och tjafset om BORDET fanns i verkligheten, eller i kandidatens huvud, eller inte alls, och allt vad det nu var, och inte var. Det var väldigt lätt för mig att välja bort filosofi.
     IKEAS filosofi var liksom lite mer praktisk. BORDET fanns faktiskt. För det mesta. Även om det kanske ibland saknades någon enstaka skruv.


1301/ Gamlingar och Ny Teknik? Tyvärr värre än så. Gamlingar på buss, gapande av förvåning över att man ska behöva betala för att åka buss. Gamlingar som har betalt på bussen i hela sitt liv. Men nu: Stor förvåning, och stor förvirring. Och det är inte Ny Teknik som är problemet. Värre. Mycket värre. Det är inget tekniskt problem. Det är ett existentiellt problem. Och existentiella problem är bängliga värre. Bland annat går dom inte att lösa, vilket lätt kan uppfattas som bängligt till tusen.


1302/ "Eftersom livet är så fantastiskt tillkrånglat, måste det ligga en fantastisk intelligens bakom!"
     Det i särklass dummaste argumentet för att det skulle finnas en gud.  Och alltså ett mycket vanligt argument. En meningslös röra som argument för en vis gud.


1303/ Om sjukskrivna "mår dåligt" som sjukskrivna, skulle dom kanske må bättre av att arbeta? Och om dom "mår bra" som sjukskrivna, skulle dom kanske må ännu bättre av att inte vara sjukskrivna?
    Det finns frågor som man inte ska ställa, för tänk om svaren skulle få någon att "må dåligt"?
    Och det är inte roligt att "må dåligt", alla gånger, inte. Jag kommer ihåg att jag hade en himla nästäppa häromåret, och det var sannerligen inte roligt. Så nog vet man hur det är. Nog.


1304/ Hon var tjock, snäll, och glad. Och det med råge. En ovanligt bra kvinna.


1305/ Uno Eng är en känd svensk författare. Fast bara i korsord. Men alla författare ska väl inte behöva dras med en massa läsare i onödan.


1306/ Eftersom Alla ansåg att Hon var knäpp, ansåg Alla att Han i gengäld borde vara klok för två. Och det ansåg Han också. Och Hon fick allt det roliga. Hon fick hoppa omkring, och tjoa, och hata, och vara knäpp, och ha det bra. Hon hade valt den bättre delen, men Hon fattade inte ens det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar