torsdag 25 mars 2021

 4205/

ALDRIG GE UPP / KÄMPA / OCH ALLA DOM DÄR:

- Det var en verklig kämpe! Han gav aldrig upp!

- Gjorde han inte? Men han dog ju?

4206/

Men! Det finns alltid en förklaring! Det finns en mening med allt som sker! Och förklaringen/meningen är: DET BARA BLEV SÅ! Och mer förklaring än så behöver ingen, för vad skulle han med den till?

4207/

En bra vardag har inbyggd meditation, man ska inte behöva inkalla en massa skäggiga gurusar från utlandet.

4208/

Självförsvar? Men vad hjälper det att du tränat självförsvar till tusen, när angriparen tränat ännu mer och är mer road av att slåss än vad du är? Och dessutom är betydligt råare, gissar jag. Då står du där vackert, där du ligger på trottoaren, med all din fina självförsvarsträning rodnande av skam.

4209/

Författare, och liknande, är rätt vana vid att misslyckas. Det är bara möla ihop, kasta eländet i papperskorgen, och börja om. Men hur många misstag kan en elektriker göra utan att brinna upp eller, i bästa fall, få sparken? Det är alltså bra att vara van vid att misslyckas. Det är sånt man kan ha stor glädje av även i privatlivet. Det är bara möla ihop ett misslyckat förhållande, kasta det  i spisen, glatt gå vidare, och sen ge igen i nästa roman.

4210/

När man mår som mest dåligt ska man noga lägga märke till alla dåliga detaljer. Det kan man ha stor glädje av sen i framtiden. Att precis komma ihåg hur det var, när det var som värst, är ett minne som man kan ha stor glädje av att kunna ta fram och leka med i framtiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar