onsdag 3 mars 2021

 4094/

SLUKARÅLDERN vilade  stadigt på tre Ben: Biggles, Blyton och B. Wahlström. Och den siste var en jävel på skriva böcker.

4095/

Men vi vet hur tonåringar är. Men det visste inte våra föräldrar som själva aldrig varit tonåringar. Tonåringen var inte uppfunnen på deras tid. Det fanns flicksnärtor, visst, men det var inte riktigt samma sak. Så man fick nöja sig med yrhättor. Eller sprakfålar. Och allt man blev tvungen ta till i brist på tillgängliga tonåringar. Det var synd om våra föräldrar. Men det visste dom inte eftersom dom inte visste bättre.

4096/

- Ja blev brottsling bafatt ni inte trodde och litade på mig!

- Du misskötte dig alltså bara för att vi skulle få rätt? Det var rätt snällt av dig. Men också rätt dumt.

4097/

Telefånarnas verklighet är alltid på distans.

4098/

FOTBOLL. Och liknande. Om egna laget förlorar mot ett bra lag: "Det är inte mot lag som XXX vi ska ta poäng!" Om egna laget förlorar mot ett dåligt lag: "Vi har svårt att spela mot så dåliga lag som YYY!" Kort sagt: Man kan aldrig förlora verbalt, fast man alltid förlorar.

4099/

Såna som alltid gör dumheter / Men som alltid anser sig ha rätt att vara sura / Som om det egentligen alltid var någon annan som gjorde dumheterna / Och som om dom själva ständigt var förorättade av någon annan / Men som ibland till och med lyckades prångla ut en så idiotisk självbild till någon annan.

4100/

- Bara den som själv betalar priset för sitt val har verkligen valt.

- Jag valde att föda ett utvecklingsstört barn!

- Det var snällt av dig, men vem betalar?

- ?

4101/

Det finns i alla fall en hel del användbara dumregler här i världen När något kallas "fresk" vet man i alla fall att något är väldigt dåligt.

4102/

"Det är samhällets fel!" Hör man sällan idag. Nästan nostalgi. Istället har vi fått: "Det är diagnosens fel!" Och det går minst lika bra. Och det sägs minst lika glatt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar