fredag 19 mars 2021

 4178/

Man kan förnya tradjazz / Men inte hur mycket som helst / För då är det inte längre tradjazz / Utan / Utan vad / Det vet ingen / Och man kan inte heller förnya gamla religioner hur mycket som helst / För då är det inte längre gamla religioner / Då är det nya religioner som snällt hänger med sin tid / Utan att bråka.

4179/

Förr fanns allmän värnplikt / I alla fall för män / Som i alla fall var ganska allmän / Som förberedelse för krig var det förstås ren goja / Men som en något så när gemensam erfarenhetsbas för svenska män var det i all fall något / Och något krig skulle det ju ändå inte bli / Trots att ryssarna redan då var elaka till tusen.

4180/

DÅLIGA VINNARE: Man får som man vill / Man får igenom sitt projekt / Man får sin vilja fram / Men ändå kräver man att såna som inte fått sin vilja fram ska underkasta sig även i ord / Och snällt applådera projektet / Ibland misstänker jag att ett så dåligt vinnarbeteende beror på att man "innerst inne" inte riktigt tror på sitt eget projekt / Vad som menas med "innerst inne" vet ingen / Men varför bry sig om avvikande röster när man redan har vunnit?

4181/

MASSMEDIALUCKAN: När man märker att det är något skumt med rapporteringen / När man till och med i tidningen hör en hörbar lucka / Något saknas / Något har valts bort därför att det störde den behändiga uppdelningen i De Goda och De Onda.

4182/

Den som känner sig misslyckad är misslyckad / Han har misslyckats med att jämföra sig själv med andra på rätt sätt / Och som jag själv så vist skrivit: "Den som jämför sig fel är förlorad!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar