tisdag 2 mars 2021

 4085/

Den som går ut för att dansa / Framställs som ädlare än den som går ut för att ragga / Och detta framställs som självklart / Vilket det självklart inte är / Sex är självklarare än dans / Och minst lika ädelt.

4086/

Revolutionärer ska övervakas av säkerhetstjänster / Det är vitsen med båda två / Att sen nästan alla revolutionärer är totalt ofarliga / Och nästan alla säkerhetstjänster odugliga / Hör inte hit / Eller ens dit.

4087/

- Återfall är enfald! (Sa han som var allergisk mot att förstå i onödan.)

4088/

Att vänta sig något av vädret är lika vanligt som att vänta sig något av politiken och ungefär lika givande.

4089/ 

Fast fördelen med ensamheten är förstås att den tvingar en att modigt möta meningslösheten. Men att möta är en sak, att mota en helt annan.

4090/

Bra uppgift för en författare borde väl vara att försöka punktera pladder / Men om man lyckas för bra med detta och blir populär har man misslyckats / Man har bara lyckats prångla ut ännu mera pladder / Och vad har man då vunnit / Bortsett från pengar och ära och annat smått och gott.

4091/

Många judar hade inte en aning om vad som väntade / Och klev därför snällt på tåget / Men om såna som verkligen borde ha vetat inte visste / Hur skulle då alla  andra kunna veta.

4092/

VARFÖR?

"Varför?" är en obegåvad och ointressant fråga / Man blir kär i någon / Då betyder det väl något att man blev kär i just denna någon / Då behövs inget "varför?" / Vad ska du egentligen ha ditt evinnerliga "varför?" till / Det där med att grubbla kan visserligen vara en trevlig hobby / Visst / Men / Och om en stackars liten tanke lyckas tränga sig förbi alla andra små tankar /  Då är det väl enklare att låta denna  lilla tanke få bestämma tanke-takten / Än att stoppa upp tankearbetet med ännu ett meningslöst "varför / Förstår du hur jag menar / Varför inte / Nå det där är din sak /  Min åsikt är att ett rättframt "DÄRFÖR!" är ett betydligt klokare svar / Fast förstås dumt / Visst / Men jag anser ändå att det borde stå "DÄRFÖR!" på  gravstenarna istället för det småborgerliga "varför?" som nu är så vanligt.

4093/

Journalisten som var åklagare, domare och Gud / I en och samma person / Inte illa / En trevlig treenighet  på det hela taget / Visst / Men kanske i första hand för den trefaldiga journalisten själv / Men så är det ju ofta med treenigheter säger dom.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar