fredag 5 mars 2021

 4111/

Paul Whiteman + Josh White + Pat Boone + Fabian / Vill du vara verkligt rätt-tänkande ska du ständigt smutskasta denna kvartett / Och rätt-tänkande vill du förstås vara / Och  smutskastning lär dessutom vara bra för nerverna.

4112/

Klart Kungen ogillar arvsregler enligt vilka han själv inte skulle ha funnits till / I alla fall inte funnits till som kung/ På samma sätt som vissa handikappgrupper är emot vissa aborter/ Som skulle medföra att dessa grupper inte skulle finnas till i framtiden/ Det kan man förstå / Det kan inte vara roligt att inte finnas till.

4113/

Varje år hittar "min" tandläkare en ny tand som "du måste vara försiktig med." Till sist kommer jag bara att ha kvar tänder som jag måste vara försiktig med. Och då? Frågan är hur försiktig man egentligen har lust att vara? En svår fråga, bortsett från att den kommer att besvara sig själv.

4114/

"Om det är Livets Ord som är Djävulen är jag jävligt lite rädd för han!"

4115/

"It's a jungle out there!" Säger dom i utlandet. Och det har dom rätt i. Men djungeln finns inte bara där utanför. Utan även inne i din bostad finns det en djungel. Och inom din familj finns det en mycket snårig djungel. Men värst av alla djunglar är din invärtes djungel. Där hjälper dig inte ens lianerna.

4116/

"Ujujuj! Jag skulle ha satsat på familjen istället för jobbet!" Den döding som säger så har inte lärt sig  något annat av livet än att upprepa påbjuden sentimentalitet. Dödingen tror att verkligheten, och livet, och allt annat, varit där han själv inte har varit. Jaja. Låt oss säga att han får leva om sitt liv. Han satsar den här gången på familjen något så in i spisen. Men så dör han, och blir minst lika bitter den här gången som förra. Det är den stora fördelen med att leva dubbelt att man kan jämföra, och det gjorde han alltså. Men fann till sin stora förvåning att bitterheten dök upp igen. Vad ska man säga om det? Man ska säga: Folk som är så himla lättpåverkade av påbjudna åsikter går aldrig att rädda ur bitterhetens beska träsk.

4117/

Jo! Ständig skepsis mot såna som snällt ställer upp på dagens påbjudna åsikter! Har dom ingen som helst motståndskraft mot propaganda? Vad är då deras åsikter värda? (Jo, jag vet svaret. Men det skulle uppfattas som att jag tjatade om jag skrev ner det. Eller uppfattas som ensidig propaganda. Vilket naturligtvis är samma sak som tjat.)

4118/

Tjejer som väntade i timmar för att, kanske, få se en hotell-skymt av sin stora idol. Då var det Madonna. Och som på frågan "Varför?" svarade att "Hon var en så stark och självständig kvinna!" Jaha? Det kanske hon var. Men det smittade tydligen inte av sig på hennes beundrare.

4119/

"London can take it!" Sa man käckt. Och det kunde London mycket riktigt. Alltså helheten "London". Men hur gick det för delarna "London"? Det gick inte fullt så bra. En del delar dog till och med. Och många delar blev skadade. Och många bostäder bara försvann. Och husdjuren ska vi bara inte tala om. Ingen har vågat räkna ut hur många katter som gick åt i kriget. Så för delarna "London" gick det inte lika bra som för helheten "London". Men ibland måste man gå upp på abstrakt nivå för att få tillräckligt samlad kraft. Lika sorgligt som sant. Men vem är det som nästa gång käckt "can take it"? Och är han ens tillfrågad?

4120/

Civilkurage = Att våga säga sin mening hur dum den än är och i vilket idiotiskt sammanhang som helst = Total oförmåga att kunna läsa av en omgivning och en situation.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar