onsdag 3 juli 2013

weiter

568/ Reggae: Religionen stör mig mer än drogerna.

569/ Om växter och djur är det fritt fram att påstå att "dom inte hör hemma naturligt här i landet!"
Ständigt dessa angrepp på kanadagåsen! Han har väl berikat badstränderna mer än dom flesta?

570/ Inget särskilt sorgligt med ålderdomen. Fast det är klart att ålderdomen på sätt och vis fullbordar fiaskot. Men det beror bara på att han råkar komma sist. Hade barndomen kommit sist hade han också haft dåligt rykte. Sånt där är ren slump. Inte ens medelåldern går att spika fast i golvet.

571/   Om man är en nolla, och inte ens fattar att man är en nolla, är man dessutom dålig i matematik.

572/ Surr om "1984" fungerar bäst för såna som inte läst boken, men tror att dom har gjort det.

573/  Något märklig reklam för en religiös  skivserie: "SONATA är njutbar och ger tillfredställelse".

574/  Det anses vara diskrimerande att skilja på vidskepelse och religion.

575/ Om du inte tycker om en text, tycker jag att du ska strunta i den, hellre än att försöka omtolka den så att den ska passa dig personligen. Fast det är klart, historieförfalskning är en minst lika trevlig  hobby som ismete.

576/ Alice Babs? Tog sig ton! Visste inte sin plats! På den här tiden var det vuxenkult, och inte ungdomskult! Tonåringar skulle hålla käft, och se till att växa upp ögonaböj! Direkt efter konfirmationen skulle man lägga hatten på! Och sen var alla som folk.

577/ Blir det inte bäst att låta bokstavstroende fundamentalister behålla Bibeln för egen del? Så får dom som är lite mer åt det kreativa hållet hitta på något helt nytt? Vad nu det kan bli. Men det här med att omtolka och nytolka kan vara minst lika farligt som att cykeltolka. En gång i Boden for vi ner i diket hela troppen, fast som tur var hade vi inte fått upp nån fart direkt, men det där med tolkning är i alla fall inte att leka med.

578/ "Många jagar efter lyckan i materiella saker. Men lyckan finns inte där, den finns i upplevelser."
     Jaha. Tja? Populärt. Men är det ens ett steg framåt? Att jaga pengar, eller att jaga upplevelser, kan väl gå på ett ut. Samma stress här som där.
     Om jag tror på något är det snarare: Lugn och ro. Kunskap och reflexion. Och allt vad dom nu heter.

579/ Skillnad: På såna som skriver sånt man själv redan har tänkt. Och: Såna som skriver sånt man själv aldrig ens tänkt på.
     Första gruppen blir populär, andra gruppen är bra.

580/ Fast nog kan ålderdomen se lite konstig ut: Per Erik Wahlund i morgonrock på Geijersgatan på väg att posta en bunt brev. Men breven kanske var bättre än morgonrocken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar