onsdag 10 juli 2013

620/ Har aldrig fattat varför det skulle vara så förfärligt förskräckligt att fåniga familjefoton brinner upp? Om man inte minns sina minnen är det inga minnen värda att spara.

621/ Halvkloka saker, men som ligger rätt i tiden:
     Inte: "Aha!"
     Utan: "Jaha! Var det inte det jag trodde?"
     Ingen ny kunskap, men den trevliga gamla vanliga, man vet vad man har, när man får påtår.

622/ Tio-Guds-bud har åldrats. Som vi alla. Men knappast med behag. Och det beror inte bara på dagens beklagliga brist på åsninnor & tjänarinnor. Men vilken dag som helst kommer Moses nedflåsande från berget med en ny, reviderad, förbättrad, utökad, och varsamt språkligt korrigerad upplaga av Tio-Guds-bud.  Det är aldrig för sent att bättra sig.

623/ Goja: Att Georgien-kriget visade att Gotland är HOTAT! Lika populär goja som den evinnerliga ARAN i korsorden.

624/ Jag är bättre på att laga punkteringar än på att laga mat. Och jag tror inte ett dugg på fifty-fifty-romantik.

625/ Däckarförfattarna är alltid sämre än väntat, men populärförfattarna är alltid bättre.

626/ Att man inget vet är ingen anledning att vara ödmjuk.

627/ Men det finns kitsch av alla de slag. Och från alla de tider. Till exempel Hodell. Båda två.

628/ Men om man nu misslyckas med att få dårhuset att bli förnuftigt?  Då får man försöka få till ett trevligt dårhus. Och om man misslyckas även med detta? Då är det dags att gå hem till sitt eget dårhus. Där är man i alla fall hemmablind, så där trivs man.

629/ Varken BIBELN eller NATUREN är några argument för någonting. Eller argument mot någonting. BIBELN är bara en bok, och NATUREN är inte ens det.

630/ Lugn och ro är bra, men måste brytas för att fortsätta att vara bra, och inte bara bli stagnation. Fast, vad är det egentligen för fel på stagnation? Hela Den Gamla Goda Tiden var en enda lång stagnation.

631/  Att "bara leva" är att inte leva. Att bara leva, utan att fundera över varför man lever är inget riktigt liv. Då kan du lika gärna bli en bäver med en gång, när det nu ändå är det du är ute efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar