tisdag 16 juli 2013

661/  Ibland är det omoraliskt att vara engagerad, vissa konflikter bör man låta vara i fred.

662/ Men en del har helt enkelt otur. Ta bara Gustav IV Adolf!  Det gick åt hellwitti för han! Han blev avsatt och allt. Det kallar jag otur. Men hade Gustav V klarat sig bättre i samma svåra situation? Eller Gustav VI Adolf? Knappast. Men dom hade turen att inte ha så förbenat mycket makt. Kungar som saknar makt har svårare att ställa till det för sig själva och för andra, så ju mindre makt kungen har desto bättre för landet och för han själv. Att avsätta en maktlös kung är inget större nöje, och vem skulle då sitta på frimärkena? Då kan han lika gärna få sitta kvar, i varje fall där.

663/ Vad hade hon för glädje av sin fina självbild som: MYCKET INTELLIGENT? När hon ändå aldrig kunde leva upp till den? Hade hon inte mått bättre av en sämre självbild?

664/ - När man börjar bry sig om vad efterklokheten muttrar har man inte långt kvar.
        -Till vad?
        - Till inget särskilt.

665/  "Men på dagis är det väl bara gulligt med lite härligt gammaldags indoktrinering! Och lite tidstypiskt tjafs ska väl ungjävlarna också tåla! Hur ska det annars gå för dom sen i livet? Och lite propaganda är väl inget att gapa om! Jag fick skallen full med propaganda när jag var liten, och det har jag då bara mått bra av!"

666/ Det är en outplånlig skamfläck uppå Sveriges baner att landet stannade när Stenmark gjorde sina idiotiska utförsåkningar! Meningslös masshysteri, idrottens totala ingenting, betraktat av ett helt folk som viktigast av allt! Så långt ner i bottenslammet som då har Sverige aldrig varit! Varken förr eller senare! Men från den dagen kunde det bara gå uppför. Med utförsåkningens apoteos var botten äntligen nådd. Och det var dit man hela tiden ville komma. Men från slalombotten kunde vägen bara gå uppåt igen. Och idag är det bara guldfiskar som intresserar sig för utförsåkning. Nu jobbar vi oss alla uppåt igen. Slalomskamfläcken måste få bli en genant parantes i vår historia, aldrig mera utför!

667/ Profetkvotens lallande tendens: - Minrellischösaerfarenhetbiterbättreändin!

668/ Livet? Trevligt att få lätta frågor! Livet är en enda lång träning för en tävling som aldrig ens blir av! Har du fler frågor?

669/ När han bestämt sa: "SÅ är det!" visste man att han inte visste vad han pratade om.

670/ Den populära och bekväma offerrollen. Som förklarar allt. Som gör att man själv slipper allt ansvar. Och utan offerroll har många ingen roll alls. Och har man ingen roll, mår man lätt jättepyton. Så enda problemet med offerrollen är egentligen den smygande offerinflationen, som förra året uppgick  till hela 23 %. En även internationellt sett hög siffra. "En oroväckande hög siffra!" säger Offerrådet i ett beskt uttalande. "Om ALLA är offer hotar hela offerproblematiken att bli så utspädd att man i praktiken kommer att se sig nödsakad att börja om från början! Och då kommer alla att ställa sig först i kön. Och då kommer det att bli en väldigt lång kö. Och då kommer många att knota. Och knot hör inte hemma i ett välfärdssamhälle. Men så länge det finns såna som vågar ryta till finns det hopp för alla djungelinnevånare!" sade Offerrådet i ett skarpt uttalande på förbudsstämman i helgen i Skövde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar