onsdag 17 juli 2013

671/ För att tro på "intelligent design" måste man tro att tillvaron är intelligent. Men jag ser bara en tillkrånglad röra.  Och att röran är tillkrånglad gör sannerligen inte saken bättre. Ty att vara tillkrånglad är knappast att vara intelligent, även om många tycks tro det.

672/ Att plocka dun och fjädrar från levande fåglar förefaller vara ett förträffligt exempel på att använda sig av naturens resurser. Kanske lite rått? Visst. Men något får man offra om man vill vara verkligt miljövänlig. Och säga vad man vill om Naturen, han har aldrig varit mycket för dalteri.

673/  Numera är julen för mig mer förknippad med ålderdomen än med barndomen. Då tindrar man så lagom.

674/ "Knutby"? Äntligen slapp Korpela-rörelsen att vara sämst i den kristna klassen.

675/  "Jag tror inte på spöken, men jag är rädd för dom!"
     En bra formulering. Men om man verkligen tror på spöken bör man väl bli ännu räddare för dom? Det finns alltså fördelar med att sakna tro, även här.

676/  Visst är fascister ena hejare på att kriga! Visst. Men å andra sidan är dom så dåliga på att bedöma motståndarlaget att dom ändå alltid brukar förlora på slutet. Tyskland och Japan borde ha fattat långt tidigare att dom var chanslösa i längden. Men dom bara krigade på. En så korkad politisk kraft är farlig bara till hälften.

677/ Den ena föräldern varnade för ålderdomen genom klokt tal, den andra genom dåligt exempel.

678/ Sånt som är ovanligt är ointressant, även om det verkar vara intressant. Det finns bara vardagar. Det där med "helger" är bara en myt.

679/  - Jag tror inte han menar vad han säger.
         - Det är värre än så, han säger inte vad han menar.

680/ Inte "gilla läget". Men utgå från läget. Den ende som såg ut att alltid "gilla läget" var väl Skrattmänniskan? Och inte blev han gladare för det, inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar