fredag 21 juni 2013

476/ Serber uppmanas strängt att sluta gnälla om gångna oförrätter, men samer uppmuntras livligt att gnälla retroaktivt. Det är skillnad på folk och folk, och gnäll och gnäll.

477/ Korsord: Alla ord man inte kan, och alla kunskaper man inte har. Men också: Man kan en hel del ord, och man har en hel del kunskaper. Och än kanske man kan lära sig. Och än leva de gamla gudar, ty ett korsord utan religion är otänkbart, och då menar jag inte bara den gamla vanliga vitsen: "Korsord" = INRI, utan mytologi i massor från alla de håll och kanter. Man blir lätt religionsskeptiker av att lösa korsord, gudar kommer och gudar går, men alla gudar får evigt liv i korsordshimlen.

478/ Det som är dåligt inspirerar ofta bättre än det som är bra. Man blir förbannad och muttrar: "Det där skulle jag  fan-i-mig kunna göra bättre!" Därför är den dåliga konsten så viktig, synd att den är utrotningshotad.

479/ Jukan: "Caramba" ropade han med dämpad röst. Att det var en spansk svordom visste han inte.
    Men det är inte bara Jukan som har dålig kläm på  caramba! Just caramba är det allra svåraste ordet i hela det spanska språket, eftersom ingen vet vad det betyder. Det närmaste vi kan komma på svenska torde vara Tjosan! Och inte ens Tjosan! kommer i närheten av caramba. Det här med att översätta är omöjligt, och att försöka lära sig andra språk är dömt att misslyckas, caramba säger allt och ingenting. Jukan gillade ordet caramba, utan att alls veta vad det betydde, och längre än så kommer ändå ingen.

480/ Ett meningslöst projekt insatt i rätt tid kan fungera så bra att det blir meningsfullt.

481/ "Det går inte att lura barn!" sa pedofilen förnöjt.

482/ Ofta fattar eftervärlden ingenting: "Men varför i hela världen blev så många så arga på Alice Babs!?"

483/ Hon var visserligen svenska, men ändå gick det väldigt dåligt att prata med henne. Och slutsatsen kunde bara bli att språk ingenting har med språk att göra.

484/ Kapitalism: "Du får ha vilka åsikter du vill, bara du konsumerar bra!" slogs aldrig ut av Det Kommunistiska Alternativet: "Du får bara ha en åsikt, och det där med att konsumera är ingen av dom!"

485/ Livets långtidsprognos är döden. Bara midsommarvädret anses vara viktigare.

486/ Det så kallade STALIN/SNODDAS-argumentet: Om någon anses vara bra av många, så är någon också bra, även om någon är dålig!
     "50. 000. 000 ADOLF FANS CAN'T BE WRONG!"  Men visst kunde dom det.

487/- Religioner, droger, ideologier och populärkultur vill egentligen bara en sak!
       - Vadå?
       - Längtan efter förenkling!
       - Förenkling av vadå?
       - Av allt!
       - Det var ett ambitiöst projekt.

488/ När inget roligt händer. Och när det känns som om inget roligt någonsin kommer att hända. När det enda som händer är att man blir en dag äldre för varje dag som går. Det är då man ska sätta in de stora och sura pessimisterna. Det är då välformulerad surhet är det enda som hjälper. Även om det inte hjälper ett dugg. Men ändå.

489/ Läckberg. Det var länge sen jag såg så många "seså" i en bok.
     "Sade han skrattande."
    Även om gråt kanske hade varit en lämpligare reaktion.
    Men vad kan man begära av en däckardrottning, honung?

490/ Han hade inga barn. Och ganska glest med barnbarn. Men han tyckte det gick bra ändå. Han hade aldrig varit mottaglig för barnbarnsbrus. Men när han var barn fanns det visst något som hette Tomtebrus kom han ihåg. Man hällde ner pulvret i en emaljhink, det fräste dramatiskt, och så blev det midsommar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar