torsdag 20 juni 2013

464/ - "Hänga med sin tid"? Hur menar du då? Om det är min tid får han väl hänga med mig? Och dessutom hänger jag med riktigt bra, jag har radio och vattenkokare, är kanske inte det tillräckligt.

465/ Arbetsplatsbyte: Dom är lite äldre, lite sjukare, och lite mer rädda för döden. Och dom har alldeles rätt.

466/ Varför tror dom alltid att allt ska fortsätta att växa? Om ett nytt parti plötsligt får 5 %  tror dom alltid att det nästa gång ska få 25 %. Den massmediala logiken kräver ständiga överdrifter och löjeväckande förlängningar. Men inte ens den elakaste av dem alla nämligen JÄTTEBJÖRNLOKAN kommer att slå ut all annan växtlighet. Det finns inga förlängningar.

467/  "Ljusterapi fungerar inte, och barn avskyr clowner!" Och allt detta, och en himla massa därtill, bara i dagens tidning. Den som inte prenumererar på en dagstidning fattar inte ens hälften av vad han inte fattar.

468/ Femtiotalets avspänt nonchalanta attityd: Händerna tvättade man i bensin, skrot slängde man i skogen, och möglet på lingonsylten petade man åt sidan. Men så var dödligheten också uppe i etthundra procent,  en idag för oss ofattbar siffra.

469/ Att kapitalismens ekonomi är dålig bevisar inte att socialismens ekonomi är bättre. Tyvärr eller tvärtom, eller båda två.

470/ - Jag känner henne för dåligt, men du känner henne för bra! Ingen av oss kan alltså bedöma hur hon egentligen är.

471/  Det är viktigt med fungerande rutiner men det är minst lika viktigt att fungerande rutiner inte blir viktiga.

472/ Arn? Mer odödlig i korsord än i litteraturen. Jag råkade läsa en historisk roman av Danielle Steele ungefär samtidigt. Och båda författarna smetar dagens värderingar på ett påhittat "förr". Och förstås övertydligt och lättläst,  så att även den mest korkade läsare ska fatta författarnas hedervärda pekpinnar.

473/ Men visst var det behändigt med religionen förr! Efteråt träffades man på kyrkbacken. Alla visste att alla skulle vara där. Man kunde diskutera hästköp, inleda förbindelser, samt skvallra till tusen om allt och alla. Alla var där, ingen slapp undan, det var behändigt att gå i kyrkan, och allt det där med Gud, och allt vad dom nu hette, var inget att haka upp sig på.

474/ Det är svårt att tappa en tro man aldrig fått något riktigt grepp om.

475/ Men populärlitteraturen ligger alltid ett steg före, alltid! Grov överdrift men: "han sålde eftergjorda saker och var ledare för en heroinsmugglarliga. Han hade opererat i liten skala för många år sen, efter en dubiös karriär inom svenska Röda korset där han hade upptäckt lönsamheten med stulen morfin."
     Det kallar jag upptäckt. Och om Prinsessan och Politikern och Alla Dom Andra Rödakorshöjdarna upptäckt "Farligt möte i Florens" i tid hade dom kanske varit lite misstänksammare mot fifflare i de egna leden? Kanske. Man vet aldrig med höjdare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar