tisdag 11 juni 2013

389/ Praktiskt med partibeteckningar. Står det en partibeteckning under en artikel vet man i förväg vad som står i artikeln. Då slipper man läsa den. Då spar man tid. Praktiskt till tusen.

390/ Inget låter numera så exotiskt intressant som knattret från en akustisk skrivmaskin.

391/ Ibland är det viktigt att vara virrig och velig. Då har man verkligen förstått hur svårt valet är. Men att vara manlig och bestämd är att inte förstå hur svårt valet verkligen är. Då ser man klok ut, men är korkad. Då har man valt ytan, istället för djupet. Men sånt kan man mycket väl vinna val på.

392/ "Avgrundens folk", Jack Londons walrafferi för mer än hundra år sedan. Bra. Just för att den bara är upprörd. Ingen politisk analys. Som idag ändå skulle ha varit helt föråldrad. Åsikter åldras, men känslor består.
     "Det är rätt att vara upprörd!" men det är fel att idag se Stalin som käck till ens sjuttio procent.

393/ "Siste kejsaren", film. Det blir alltid lite barnsligt med alla statister som myllrar och står i, men på en jätteliten bildskärm blir det bättre, då störs man inte så mycket av allt det storslagna dravlet.

394/ Om man tror att invandringsskepsis är en extrem åsikt vet man extremt lite om verkligheten.

395/ Det är framförallt när man förlorat som man ska uppföra sig som om man hade vunnit. Egentligen ska man alltid uppföra sig som om man vunnit. Då vinner man alltid. Även när man förlorar. Och man ska alltid se ut som om man vet något som Dom Andra inte vet, även om det var dom som vann, trodde dom, men nu blev dom osäkra.

396/ Mord är oviktiga. Nej: Inbrott, cykelstölder, misshandel, skadegörelse, det är såna brott som på sikt bryter sönder ett samhälle. Mord är inget att bry sig om. Spektakulära mord hör hemma på underhållningsavdelningen. Det mördas betydligt mer i svenska däckare än det mördas i det svenska samhället. Mord ska man strunta i. Låt dom döda läsa om dom döda.
     Däremot: En däckare som skulle våga ge sig på verkliga samhällsproblem som cykelstölder, inbrott, skadegörelse och misshandel! Men så modiga är inga däckarförfattare, riktiga samhällsproblem är inget för däckarförfattare, dom fortsätter prångla ut sina mysiga mord så det står härliga till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar