måndag 17 juni 2013

431/ Det finns gott om gudar som inte finns.

432/ Bra författare har ibland dåliga idéer och dåliga författare har ibland dåliga idéer. Och det jämnar aldrig ut sig, och varför skulle det jämna ut sig, då skulle allt bara bli platt.

433/ Först i mogen ålder blev han så trygg att han vågade bli kär och tappa tryggheten. Då var det så dags.

434/  Jag blir ofta upprörd över hur billigt allt har blivit nuförtiden! På femtiotalet fick vi (minsann) betala 27 kronor för en LP! Med 12 låtar! Men så blev det folk av oss också.

435/ - Nå! Har du lärt dig något av livet?
        - Om det är av han, eller om det är av någon annan, men jag har i alla fall blivit bättre på att vänta och se.

436/ Han kände sig rysligt kränkt av alla dumma religioner. Men dumhet blir man van vid, och lite kränkning ska väl en karl tåla, så det gick bra det med.

437/ Che? På väggen? Aldrig! Han hade Doris Lessing och Harriet Bosse som utvikningsbrudar på sin vägg. Det gick bra det med, fast det blev förstås lite tjatigt med alla som måste fråga.

438/  "En sann skildring ur livet." Sann? Jaha. Men dålig, tråkig och ointressant. Det finns så många meningslösa sanningar att du skulle ändå inte tro mig.

439/ Doris Lessing var visserligen kattvän, men knappast kvinnovän. Doris fnyste åt feministetiketten. Doris var rent allmänt en hejare på att fnysa, det var hennes största styrka som författare.

440/ En riktig karl har inget trosbehov.

441/ Formuleringar går alltid före åsikter även när formuleringar kommer efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar