torsdag 1 augusti 2013

773/ Fast slöjor fungerar faktiskt: "Mängu vilken sexig kvinna!" är väl ungefär det sista man tänker.

774/ Vetenskapen har inte alla svar, men alla religiösa svar är meningslösa. (Jag tror att det här är en repris, men jag tvivlar på att en obefintlig läsare har bättre minne än jag, så det gör inget.)

775/ Bättre skapa nya religioner än slösa energi på att misshandla gamla. Och det här håller alla med om. Inte minst alla gamla.

776/ Oroväckande Även inbundna böcker från bra förlag har gulnat betänkligt efter bara sådär 15-20 år. Hur ska det sluta? Kommer allt och alla att bli gula i framtiden? "Den gula faran" har kommit tillbaka, efter mer än hundra år i exil.

777/ En av de stora fördelarna med Uppsala är att Uppsala inte är en stor idrottsstad.

778/ "Sweet sixteen"?  - Vad är det för pedofiltjafs? "Sweet sixty!" ska det vara!

779/ Många små slår sig ihop för att bekämpa den kapitalistiske, brutale, och hycklande storskurken. Fast för att de små äntligen ska våga slå sig ihop krävs förstås kloka och modiga ledare som kan organisera kampen. Och det här är idag det vanligaste temat i Vilda Västern-genren. Tradeunionistiskt till tusen. Indianer? Nänä. Inga indianer. Det var förr det. Då fanns det gott om indianer, men numera har man helt rationaliserat bort indianerna. Nu är det fattiga mot rika, det går minst lika bra. Indianerna störde mest bara bilden, har man hört ett "hokahej" har man hört dom alla.

780/  Övervakning? Jag störs mer av människor än av kameror. Men visst vore det mysigt att vara osynlig, tänk vad man skulle kunna hitta på då, ujujuj!

781/ Den som påstår att "äktenskap handlar om kärlek" har nog missat viktiga delar av världslitteraturen.

782/ Alla vålds-och-eländes-elände-skildringar går även att utnyttja som pornografi. Praktiskt.

783/ Att åldras vackert blir allt viktigare, men tyvärr också allt svårare.

784/ Den som tror att han kan imponera med en tjock guldkedja är tjockskallig. Och dessutom vet han inte ett dugg om Sverige, om han så har bott här hur länge som helst.

785/ Hon var så politiskt korrekt att hon hävdade att det inte ens existerade några skillnader. Så snart hon fick höra talas talas om en, eller annan, skillnad hötte hon med käppen. Grannarna var livrädda, men i massmedian fick hon beröm till tusen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar