onsdag 14 augusti 2013

821/  Typiska ålderskrämpor: Kvällströtthet och korsord.

822/  Sökare litar aldrig på finnare.

823/ Den som dragit på sig skulder är ett "offer", och "kränkt" förstås, men det är ju alla.

824/  Om en tanke irriterar: Skriv ner han. Så slipper du han sen. Enda sättet slå tillbaka.

825/ Hylla hjältar?
        Ja.
        Hylla skurkar?
        Nej.
        Hylla offer?
        Nja.

826/ Kollektiv skuld kräver kollektiva straff. Om MÄN misshandlar, ska MÄN straffas. Alla MÄN, annars blir det bara halvmesyrer. Dra åt kollektivskruven ett varv till, kläm åt dom bara, allihop!

827/ Man måste alltid tro att man är något och mest när man vet att man inte är något.

828/ - Men bör det då inte bli lite roligare att dö för såna som tycker att livet är totalt meningslöst?
        - Bra fråga.

829/ Och hur Hollywood härjat med "Havets hjältar"!
     Trettiotalsversionen tog död på mamman, och lät vinkeln vara "den frånvarande fadern". Men då blev dom sen tvungna ta död på Spencer Tracy, för att den riktiga fadern skulle få en ny chans.
     Nittiotalsversionen tog brutalt död på båda föräldrarna. Men i gengäld fick Harvey skepparen som ny fadersfigur på slutet. Fast det krävde förstås att man tog död på stackars oskyldiga Dan, hur Hollywood kan härja och stå i!
     Och ändå lyckades båda versionerna bevara bokens anda. Någotsånär. Men, hade det inte varit enklare följa boken? Men, vem har sagt att det ska vara enkelt att göra film av böcker.

830/ Om du inte tycker om att bli kränkt, tycker jag att du ska gå direkt på himmelen, utan att ens bry dig om att passera jämmerdalen. Ty i jämmerdalen får du räkna med att bli kränkt. Man kommer att ifrågasätta dina politiska och religiösa åsikter, ditt utseende, din smak, din bil, din hund, ditt bordskick, dina Tarzan-badbyxor, och hela din personlighet. Du kommer att bli kränkt så det står härliga till. Och du kommer att göra sammalunda. Ty kränkningar är en normal del av friktionen mellan levande människor i denna jämmerdal. Men eftersom du ändå inte känner för att vara levande har du bara att gå rakt på himmelen, ögonaböj, lycka till.

831/ Varning! Kollektivt tänkande kan lätt leda till koncentrationsläger!

832/ Varför ska jag respektera din tro, det räcker väl bra om du respekterar den? Det är ju din tro, och det respekterar jag, men att kräva att andra ska respektera din tro är inte att respektera andras tro, även om många tycks tro det, "rätten att häda" har alltid rätt att gå före i kön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar