måndag 12 augusti 2013

803/ Ett väldigt ylande om vargens vara eller icke vara! En ohelig allians mellan miljöputtar och jägarjävlar har fått den oviktiga vargfrågan att framstå som MYCKET VIKTIG. Är den inte alls. Dags för Tredje Vargståndpunkten: Ett sunt och totalt ointresse för vargens vara eller icke vara. Våga vara varg-ateist, vägra vargdebatt, yla icke med flocken!
     - Titta så trevligt! Tusen vargar uti skogen!
     - Jaha.
     - Titta så tråkigt! Inte en enda varg uti skogen!
     - Nähä.

804/ Men jag hade tur. Jag hade inte en enda blivande seriemördare i min klass. Märkligt. Enligt alla dessa däckare är seriemördare en av våra vanligaste yrkesgrupper, i storleksordningen ungefär som mattanter, lokförare eller genuspredikanter. Märkligt. Men samtidigt skönt.
     Men det enda alla dessa däckare säger om det svenska samhället är att där finns gott om dåliga däckarförfattare. Och det är lika stor skillnad på det verkliga Sverige, och på däckar-Sverige som det är på kvällstidnings-världen, och den verkliga världen.
     Men man ska aldrig låta sig blir störd av dåliga och dumma däckare. Det räcker bra att låta bli att läsa dom så är man räddad. För den här gången. Tills nästa däckar-drös blockerar trappuppgången.
     Ett ingenting, som får läsare att tro att det är någonting. Och då blir det naturligtvis någonting, nämligen som massmediefenomen.
     Ungefär som popmusik: Det får inte vara något nytt (då blir det för bängligt för lyssnaren) men det måste låta SOM OM det är något nytt. SOM OM är två bra ord. Små, men om man tar två åt gången brukar dom växa i munnen. SOM OM förklarar mer än en hel haggelbössa full med strukturer.

805/ Jag har en mycket klok utetermometer. Den hänger med till minus nio. Men sen har den fått nog. Sen drar den sig tillbaka över vintern. En dag kommer jag att bli lika klok. Det ser jag fram mot.

806/ Den som skyller står still. Och vad värre är: Han är helt nöjd med att stå still. Det är lättare att skylla än att tänka, och att agera ser många som en uppgift för trälar.

807/ Stronga killar. Entreprenörer som arbetar sig upp från nästan ingenting, till nästan allting. Tänk: IKEA! Tänk: National-socialistiska-tyska-arbetar-partiet! Tänk. Dom börja med två tomma hjärnhalvor, och sluta på ungefär samma sätt.

808/ "Avatar"? Den mest amerikanskt antiamerikanska film jag sett. Och i hur många dimensioner som helst. Vad kan man mer begära? Och vad kan man få? Det behövs nog trots allt en dimension till.

809/ Livet liknar snarare en B-film. Och alla kan inte få en Oscar. Inte ens alla som heter Oscar. Här någonstans anar jag en skriande orättvisa.

810/ Viktigare för henne att vara katolik, än det är för mig att vara ateist. Inga problem. Den som inte tror har lätt att vara tolerant, men att begära tolerans av troende är att begära avfall.

811/ "Köppesbulla!" Uttalades alltid med förakt av vuxenvärlden. Men tyvärr smakade alltid "köppesbulla" betydligt bättre än hembakat. Tyckte vi. I alla fall. Som barn. Och hembakat var inte heller att leka med. Veras semlor var sannerligen något att bita tag i. Veras semlor var ingen barnlek. Visst skulle det vara gott med bulla. Visst. Men det skulle vara gott med måtta. Att äta två Vera-semlor på raken var omöjligt. Alla bullar skulle ha ett inbyggt NÅNÅ! Just ordet NÅNÅ var det viktigaste ordet i all dåtida barnuppfostran. Femtiotalet var som det var. Idag är allt annars. Idag kan ingen ens uttala ordet NÅNÅ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar