måndag 26 augusti 2013

886/  - Hela samhället är med barn!
         - I alla fall hela trappuppgången. Här är ett jävla liv ibland.

887/ Rädda den biologiska mångfalden! Bevara vargstammen! Och kungahuset! Och gölgrodan! Och den beridna högvakten! Och Fan och hans mormor!

888/ Om folk nödvändigt vill byta kön: Bra-bra!
     Men om folk nödvändigt vill dö: Nä-nä!
     Folk vet nämligen inte alltid sitt eget bästa.
     Men det vet vi.
     Men ni vet inte vilka vi är.
     Men det vet vi.

889/ "Joru! Här hoppar inga halta huliganer!" sade våldsverkaren muntert. Så länge man orkar hitta på dumheter lever man.

890/ Vad har hänt med den gamla fina repliken: "Men nu får du väl ändå ge dig!"

891/ SNYFTARTIKEL: "Hon har inte längre råd med kattmat!" Går bra, mycket bra. Däremot går: "Hon har inte längre råd att röka två paket om dagen!" inte så bra. Och: "Hon har inte längre råd att kröka!" avråder jag bestämt ifrån. Jo, jag vet att det gäller precis samma person, men här gäller det att välja rätt vinkel, vill du skriva en SNYFTARTIKEL eller inte?

892/ Monarkin enar landet minst lika bra som vargen. Men om vi vill ha en livskraftig kungastam i Sverige måste vi plantera ut minst femhundra kungligheter lite här och var och där, för att undvika inavel. Och inavel vill vi inte ha. Inavel är otrevligt, även om det hålls inom familjen, men vi vill varken ha inavlad vargstam eller inavlad kungastam, det visar alla undersökningar.

893/ Min bostad blir för varm på sommaren, men i gengäld blir den för kall på vintern. Men tack vare positivt tänkande och tofflor överlever jag. Positivt tänkande är trevligt, men nackdelen med tofflor är att man åldras tio år i tofflor.

894/ DAGISDEBATT: "Snopp" och "snippa" och alla dom där, jaja. Men låter inte "snippa" lite snipigt? Och låter inte "snopp" lite väl mycket hej hopp? SÅ roligt är det väl ändå inte att vara man? Men, å andra sidan låter väl "gräddsnipa" inte så tokigt, det borde passa bra, på nå vänster va? Att "snoppa av någon" anses däremot vara väldigt oartigt, och kan i värsta fall leda tankarna in på obehagliga sidospår?
     Så: "Snipp, snapp, snopp, snut - dagisdebatt kommer aldrig dö ut!"

895/ Nazism? Förakt för svaghet? Skulle nazister då alltså vara särskilt starka? Men, om jag inte minns fel, så förlorade faktiskt nazisterna kriget? Eller har jag blandat ihop dom, det var ju två krig?

896/  - Han var väldigt politiskt medveten!
         - Om vad?
         - Det sa han inte. men han sa så mycket annat. Den som var tyst på sextiotalet var inte där.
         - Vilken var den bästa halvan av sextiotalet, den politiskt medvetna, eller den första?
         - Den första halvan var den bättre halvan. Då fanns fantasi, frihet, humor, lekfullhet, öppenhet, och en del lär till och med ha hållit på med sex & sånt, sa dom.
          - Det var det värsta.
          - Eller det bästa.
          - Det är ofta samma sak.
          - Det beror på vad man menar med ofta.

897/ Kvinnor utnyttjar sjukvården mer än män. Men så blir också kvinnor äldre än män. Bättre reklam än så kan inte sjukvården få.

898/ Visst kan det bli bängligt värre få med sig pengarna till himlen! Eller ens få ner guld, ägodelar och ädelstenar i kistan! En del kistor rymmer inte mycket mer än en människa, en del kistor är väldigt trånga över axlarna. Och aktier ska vi bara inte prata om. Bilar och båtar får rosta på landbacken i frid, och fritidshuset kan du glömma, det enda skulle vara om du samlat på frimärken eller miniatyrmåleri. Och kändisskap är lika svårt att packa ner. Eller ära, som dom sa förr. Ty ett vet jag som alltid dör: Dom över död och dum man. Alla glöms bort, och först av alla glöms idrottsmän och politiker. Var är den politiker som föll i fjol? Han är precis där han ska vara, i frysboxen, tills vidare. Men tyvärr är det minst lika svårt att ta med nära & kära. Så att satsa på relationer är heller inte lönt. Att satsa på familjen ger egentligen inte mer än att satsa på guld, inte på sikt.
     Så, vad du egentligen ska satsa på, vete Fan. Och bara han. Men han är tystlåten värre.
     "Du kan ingenting ta med dig dit du går!"
     Tyvärr är det så. Ingenting. Alltså: INGENTING. Gäller även släkten. Gäller även nära & kära. Gäller även goda gärningar. Gäller allt. Ingenting är nämligen INGENTING, som alla vet, men ingen vill veta.

899/ Det är roligt att ha rätt men det är ännu roligare att få rätt.

        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar