måndag 19 augusti 2013

843/ Cyklister är dåliga på att backa och därför har cykeln kommit för att stanna.

844/ Jag misstänker att många tycker minst synd om sexmissbrukare.

845/ Enligt korsorden är NANA (Zola) världens vanligaste bok. Men korsord är en värld för sig. Ju kortare namn du har, desto odödligare blir du.

846/ Synd att Chopin dog så ung! Hade han bara fått leva! Tänk vilken bra stumfilmspianist han kunde ha blivit! Om han bara fått lite tid på sig att komma in i jobbet! En del dör alldeles för unga. Andra dör tvärtom.

847/ Finns mycket man kan roa sig med att vara upprörd över. (Det finns faktiskt undersökningar som visar att minst 48 procent av alla som påstår sig vara upprörda ljuger! Och i själva verket sitter och är roade i mjugg!)

848/ Förr eller senare havererar det perfekta familjeprojektet.  Och visst lappar familjen ihop sitt projekt. Visst. Någotsånär. Men det blir aldrig lika enfaldigt förnöjt som förr.

849/ Dom gör så gott dom kan, men dom kan inte, då bör dom kanske låta bli, men det gör dom inte.

850/ Det var på den tiden då alla rätttänkande försökte skilja på "pornografi" och "erotiska bilder". Och det var bara en av dom som ansågs vara bra. Men det gick inte så bra att skilja på dom, som man hade tänkt. Eftersom alla bilder visade samma aktiviteter blev man tvungen att ge upp. Man fick återgå till att fördöma lite slappt, så där i största allmänhet som man var van vid. Och det gick bra det med.

851/ Att präster är pedofiler är inget religiöst argument. Nä, när det gäller religion får man nog hålla sig till trosfrågor. Och där finns en hel del att bita tag i, hela trosbiten är en enda stor ormgrop. Vi har till exempel den vanligaste religiösa frågan av dem alla: "Öh? Kunde verkligen Jesus gå på vattnet, eller hade han bara väldigt stora stövlar?"
     Den frågan är icke lätt för en teolog att svara rätt på. Svara enbart ja eller nej! Använd egna ord! Men använd icke alltför egna ord! Det är en stor fördel om alla kan förstå ditt svar! Tag icke till K-G-Hammarismens alla finurliga undanflykter! Var icke hal som en ål i ditt tal! Då behöver du visserligen icke gå på vattnet, emedan du som ål lätt simmar ifrån alla svåra följdfrågor, nå!?

852/ Sisyfos jobbade aldrig särskilt hårt. Han tog det lilla lugna. Han var sin egen. Han tog hur många pauser som helst. Han bestämde själv över sin tid. Bara han skötte jobbet, var det aldrig någon som sa något. Ingen stress för Sisyfos inte. Inga förmän som gormade. Och själva jobbet var inte svårt att komma in i. Det var egentligen bara att rulla på, och snart rullade det på nästan av sig själv.  Nä. För att verkligen jobba hårt måste man verkligen tro på sitt jobb. Och Sisyfos visste så väl att stenrulleriet i sig var totalt meningslöst. Det var inget jobb man tog med sig hem. Och han sov bra. Det var lätt för honom att maska, det var omöjligt få tag i någon som ville övervaka ett så tråkigt arbete. Att övervaka ett tråkigt arbete är nämligen ännu tråkigare än att utföra ett tråkigt arbete. Så man lät Sisyfos vara i fred. Och stämpelklockan var inte ens uppfunnen, så med den var det inga större problem. Bara stenen förflyttade sig nån meter då och då, var alla nöjda och glada. Så Sisyfos hittade snart sitt eget tempo, och sen höll han sig stenhårt till det. Och många rökpauser. Han rökte som en sadelmakare, som man sa på den här tiden då det ännu inte fanns några borstbindare. Rökare är jätteduktiga på att göra ingenting, men ändå få tiden att gå, så man måste nog tänka sig Sisyfos som piprökare.

853/ Jag kan inte tänka i grupp och ännu mindre i grupper.

854/ Hoppas ingen tänker gå och dö. Min svarta kostym börjar bli trång. Även kläder åldras.

855/ Jo, jag vet att det finns barnporr och rojalism, men jag förstår det inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar