lördag 10 augusti 2013

791/ "Rum uthyres. Ej Livets Ord!" Autentisk UNT-annons. Tänk: "Ej muslim!" Eller tänk: "Ej jude!" Otänkbart. Men tänk vilket jävla liv det skulle bli. Livets-Ord-ofobin är utbredd, ja rent av uppmuntrad, i Uppsala har jag noterat som oberoende outsider, det vill säga asatroende ateist.

792/ När det gäller att få ditt tandkött att blöda kan ingen slå en utbildad tandhygienist på fingrarna. Proffs är och förblir proffs. Du har ingen chans. Det är bara blöda på. Och skämmas.

793/ "7.30 - 16.00 behöver vi tillträde till din lägenhet!" Hantverkartid = flexibel tid. Men kanske mest för hantverkare.

794/ Tandkräm med: "ny mild formulering". "Mild formulering?" Formuleringar som borde passa bra till Jesus? Golgata och Colgate har äntligen gått ihop.

795/ Dödligheten är hundra procent, och soljäveln kommer att slockna en vacker dag. Det ser inte så bra ut på lång sikt. Men på kort sikt finns det förstås en hel del att pyssla med. Det får duga. Så länge. Och sen får vi se.

796/ Tröst finns det visserligen alltid. Men tyvärr är ofta dagens tröst av undermålig kvalité. Tröstutbudet har visserligen aldrig varit så stort som idag, men på grund av alla kemiska tillsatser och färgämnen är den tröst som erbjuds dagens människor ofta av icke godtagbar kvalité. Därför har regeringen, riksdagen och läkelivsmedelsverket tillsatt en tröstutredning som kommer att utreda hela tröstbiten så noga att det kommer att ta år, och åter år. Men då kommer fan-i-mig tröstbiten att vara körd ända in i botten! Då, men först då, kommer jag personligen att känna mig tröstad och trygg. Sånt där ska samhället sköta, det borde vara lika självklart som soptömning.

797/ Jag var aldrig "norrbottning" och jag kommer aldrig att bli "uppsalabo". Jag har inbyggd distans mot hembygd.

798/ Onani? Förr? Men alla som blev aningen äldre måste ju ha vetat att man inte alls blev ryggmärgsförtvinad idiot av onani? Var barnen lättare att lura förr? Gick barnen verkligen på vad som helst förr i tiden? Jag menar, i verkligheten? I litteraturen är det en annan sak, där blev barnen jätterädda och trodde dom skulle dö redan till helgen, men litteraturen brukar ta till så byxorna spricker, det är helt normalt.

799/ Hellre en religion som är sann, än en religion som är symbolisk. Symbolisk? Men vad är det egentligen som är så bra med symboler?
     - Det som är bra med symboler, är att man bara behöver mumla lite mystiskt, för att alla ska tro att man är djup till tusen.
     - Då fattar jag det fina i kråksången. Symboler-la-la-la-dumdidumdidumdidilej.

800/ Som skeptiker reser man med lätt packning, man slipper nämligen bära bevisbördan. Den som säger: "Men det där verkar väl ändå inte vara särskilt troligt hörrdudu?" behöver aldrig bevisa något. Och visst är det behändigt att resa med lätt packning, bland annat blir det ofta mindre att bära.
     "Sämre börda bär ingen med sig, än fulla trunken med butter bevisbörda!" som redan (vem det nu var) sa. Och det var bra sagt av honom.

801/ Talibaner sprängde Buddha-statyer med samma frustande religiösa entusiasm som Buddha-statyerna en gång blev byggda. Religion är religionens farligaste fiende.

802/ Den som inte förstår sig på nonsens förstår sig inte på nånting!
     - Jag fattar precis hur du menar!
     - Då har du inte fattat nånting.
     - Precis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar