torsdag 22 augusti 2013

878/ Den besynnerliga tanken att LIVET skulle vara något annat, och ofta något bättre, än vardagen?
     Men alla vet att alla-dessa-dagar är livet, och den som inte vet det, vet verkligen inte mycket om verkligheten, han kan vi strunta i.

879/ Han tyckte om att arbeta, men han tyckte inte om arbetsplatser, och arbetskamraterna var ju som dom var.

880/  Det finns ingen kunglighet, det finns bara dumhet, och det på båda sidor om staketet.

881/  Jag tror på demokrati, men inte på homeopati. Och visst är det trevligt med val, visst. Men valet till EU-parlamentet är så utspätt att valet där övergått till homeopati. Och ju mer det påstås vara VIKTIGT, desto oviktigare inser man att det är. Propaganda biter ofta egen svans.

882/  "Nä ja tror int alls livet är meningslöst! Ja VET att livet är meningslöst! Så ja har då allri haft  problem med meningslöshet och det! "

883/ Dom dog. Alla dog. Förr eller senare. Bix av alkohol. Billie av knark. Bessie av trafik. Och så fanns det väl några som dog en naturlig död, antar jag, vad som nu är naturligt med den. Men visst kan man lära sig en hel del om döden av jazzhistorien. Att allt kan vara farligt. Och att det finns många behändiga sätt att förkorta livet. Undrar om det fanns någon jazzmusiker som dog i en cykelolycka? Vem i så fall? Och hade han hjälm? Förmodligen inte. Men så fanns det ju rökning också på den här tiden. Alla bolmade som skorstenar, dom rökte nå så in i spisen, och skyddsombud var rätt sällsynta gäster på Chicagos lönnkrogar. Och äta dåligt, och försöka sova på bussen, och sen skulle dom helst hinna med spela lite jazz också mellan varven. Det var ett hårt liv vara jazzmusiker. Då. Idag är väl enda problemet att ingen bryr sig.


884/ Jag respekterar allas rätt att tro på alla religioner som jag inte respekterar eller tror på.

885/ Det vanliga, men inte särskilt vettiga, påståendet att: "Politiker ska vara som ett genomsnitt av befolkningen för att kunna representera alla grupper osv!"
     Då borde det finnas politiker i riksdagen som är burksamlare, utvecklingsstörda, arbetsskygga samt senila?
     Men, det kanske det gör, vad vet jag. Men för mig får gärna politiker vara bättre än genomsnittet. Jag har ingen större lust att "representeras" av dumskallar, sen får dumskallarna vara hur representativa dom vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar