tisdag 8 juni 2021

 4441/

Tidstypiskt  anklagande aggression: "Hade bara min nittioåttaåriga mamma fått träffa en riktig doktor hade hon levat i hundrade år!"


4442/

Roar mig ibland med att i förväg räkna ut i huvudet vad det kommer att kosta i kassan Men när jag ibland råkar räkna fel är det inte fullt så roligt längre. Då kommer börjas-det-nu-tankarna. Alltså inte precis på döden, men på demensen, och han lär inte vara så rolig han heller säger dom som provat båda. 


4443/

Han som tidigare hade mitt telefonnummer heter (hette?) Bertil, fyller (fyllde?) år 24/11 och läste (läser?) Allers. Är egentligen allt jag vet, men det räcker  bra för att man ska kunna inbilla sig att man vet något om någon.


4444/

Om Kracauer skrivit sin bok ( "Från Caligari till Hitler") innan Hitler kom till makten hade den varit helt genial. Men efterklokt skriven blir boken bara en kuriositet. Dessutom måste man se till HELA den dåvarande tyska filmproduktionen, alltså även usla komedier, dumma musikfilmer, och så vidare! Att bara välja ut såna filmer som passar in är totalt poänglöst.


4445/

"Då va de hårt,  då fick man verklitt bita ihop, och dom som sakna tänder blev också tvungna bita ihop, å de va int lätt för dom att bita ihop alla gånger, men måste man så måste man, så de va bara bita på!" 


4446/

Det  som förenar bra kvinnliga artister är att dom är bra på att välja dåliga män.


4447/

- Men man ska inte begära av henne att hon ska vara något annat än det hon är, för det är det enda hon är bra på.


4448/

Klokaste sättet att inse att man nog ändå har det ganska bra är att se italienska neorealistiska filmer.


4449/

Gershwin, och många andra: Ju större satsning - desto sämre resultat. Och stackars Scott Joplin med sin usla opera. Om man är bra på små saker ska man strunta i att bängla med stora saker.


4450/

"Berlin Alexanderplatz"? Nä. En besvikelse. En huvudperson får inte vara hur korkad som helst.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar