söndag 10 januari 2021

 3798/

Vad som helst är bättre än rutiga byxor.

3799/

Det var väl inget större fel på henne. Men mannen var helt hopplös.  Nä, han var helt omöjlig. Han tyckte bland annat att det var roligare att kröka än att kompostera. Det höll förstås inte i längden. Det blev skilsmässa, och hon kämpade hårt för att få vårdnaden om komposten.

3800/

Såna som alltid ställer upp, är alltid beroende av att det alltid finns andra att ställa upp för. Finns det inga andra att ställa upp för står dom där vackert.

3801/

Man ska vara synlig för att synas. Men man ska inte vara originell. Man ska vara konventionell, det vill säga, man ska uttala sedvanligt påbjudet tidstypiskt tjafs. Men det måste se ut som man själv just har hittat på det. En svår konst det där, att vara liksom lite lagom synlig , och lite lagom påhittig och att se lite lagom kreativ ut, och vara lite lagom obekväm, fast förstås utan att störa någon.

3802/

Fördelen med att vara komediförfattare är att man sen glatt tar med sig sin humor ut i privatlivet. Eller är det tvärtom: "Nu ska jag slappa och sura så det står härliga till, när jag har varit rolig på jobbet hela dan!" Det är rätt olika det där, med hur det är med folk, har jag märkt.

3803/

Fast fördelen med att arbeta med något riktigt tråkigt är att man hela tiden kommer på så mycket annat roligt man hellre skulle vilja göra. Och sen är det bara att göra allt det roliga man kommit på. Den kreativa tråkigheten, som hela tiden hittar på roligheter. Den som alltid har roligt kommer aldrig på något roligt att göra sen.

3804/

Det är tråkigt att stå i kö. Men att äntligen komma fram är ofta ännu tråkigare.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar