söndag 17 januari 2021

 3842/

Förr var bara telefonfröknar ständigt nåbara. Det var dåligt betalt att vara ständigt nåbar. Och statusen var inte heller mycket att hurra för. Så hurrade gjorde man inte, men man var tvungen veva först för att komma fram till en telefonfröken. Telefonfröknarna bodde i speciella små hus, och om jag minns rätt fick dom aldrig lämna bostaden.

3843/

VERLIGHETSROMANTIK : Mysiga mord är förstås verklighetsflykt  och krig och allt det där rysligt ovanliga är verkligen väldigt ointressant/ Visst / Men ett vanligt trick är ändå att välja en verklighet som man påstår är verkligare än alla andra verkligheter / Och sen drämmer man denna väldigt verkliga verklighet i huvudet på alla andra / Som inte fattat den verkliga verkligheten / Som alltid är eländes-elände / Mord och krig och pest och kolera och alla dom där / Men det är inte lönt / Du har ändå ingen chans att vinna den verkliga verklighetskampen / Förr eller senare kommer någon som har en ännu verkligare  verklighet att drämma till dig i skallen med.  

3844/

Mamman såg två underverk, andra såg två tonåringar.

3845/

Många författare är väldigt bra på att förstöra sina egna verk genom att skriva  dåliga fortsättningar.

3846/

"Varför ska vanvett vara jämställt?" Undrade republikanen försynt. Men han fick inget bra svar. Men han var van. Republikaner brukar aldrig få några bra svar.

3847/

En låda där man, visserligen symboliskt men dock, placerar alla som svamlar. En låda som med tiden blir tämligen full.

3848/

Ord man ogillar har dessutom ofta den otrevliga egenskapen att lätt fastna i huvudet och vara så gott som omöjliga att borsta bort.

3849/

En lista på dåliga filmer och böcker / Och när Någon sen påstår att något ur denna lista är bra vet man att denna Någon inte är något att bry sig om / I alla fall inte när det gäller filmer och böcker / Och förmodligen inte heller när det gäller något annat /En lista på dåligt vore verkligen bra att ha.

3850/

- Jag kommer precis ihåg vad jag gjorde när Palme dog!

- Vadå?

- Jag sov. Och det gjorde jag när han levde också. Jag har aldrig haft några problem med sömnen.

- Du har haft tur du.

- Kanske det. I alla fall om man jämför med Palme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar