lördag 9 januari 2021

 3791/

Skrivmaskinen var inte bra ens när den var ny. Men då var den i varje fall ny. Då kunde man kanske begära något av den. Men nu har den fått frisedel. Nu får den skriva vad den vill. Som alla andra gamlingar.

3792/

Alla gillar syndabockar. Syndabockar är alltid bra att ha hemma. Fast man bör byta ut sina syndabockar med jämna mellanrum. Minst en gång per år bör man byta ut sin syndabock rekommenderar Folkhälsan. Och glöm inte att dagens syndabock bör vara godkänd av samtliga riksdagspartier.

3793/

"Jag vill inte veta vad som är snällt, jag vill veta vad som är sant!" Sa han. Och han som sa ungefär det där: "Om sanningen leder dig till helvetets port, så klappa på!" var också sanningen på spåren.

3794/

Freud & Jung turnerade länge tillsammans som Bröderna Djup. Men sen blev dom osams och började släppa soloplattor, och då vet man att slutet är nära.

3795/

TRYCKFRIHET ÄR VIKTIGARE ÄN MASSHYSTERI! Skulle uppfattas som ett provokativt plakat. Om man vägrade vara tydlig. Om man vägrade konkretisera. Om man vägrade tala om vad, eller vem, man avsåg. Många skulle känna sig utpekade om man inte använde sig av sedvanligt ofarligt klarspråk: "Men inte är det väl ändå mig du avser!?."

3796/

Han kunde konsten att ha tråkigt. Men det kunde inte hans omgivning. Så han fick det väldigt tråkigt på slutet. 

3797/

Tänk om nazisterna nöjt sig med "svalkande likgiltighet".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar