torsdag 28 januari 2021

 3898/

Universitetet var roligare än skolan, men skolan var i alla fall roligare än arbetslivet.

3899/

Förkortad arbetstid / Förlängd semester / Lediga lördagar /  Och folk fick, enligt egen uppgift, mer och mer ont om tid.

3900/

Hon gjorde karriär på att resa runt och prata strunt om "tyst kunskap". Men aldrig att  Tysta Kunskapen själv sa ett knyst. Han var van vid att folk bruka prata. Han brydde sig inte. Han bara jobbade på.

3901/

När han hamnade i kris blev han våldsamt intresserad av andras kriser. Kriser, som alltid var väldigt mycket värre än hans. Och då slapp han helt ta itu med sin egen behändiga lilla kris. Och då mådde han hur bra som helst. Och han skrev en bok om krisbearbetning, och allt.. Och han planerade till och med att resa runt i skolorna, men tyvärr hade skolorna redan fullt med folk som envisades med att där resa runt.

3902/

När barn blir kriminella blir även barnlösa kollektivanslutna till vuxen- VI-et. Vuxen-VI, som verkligen borde, som sannerligen skulle, som måste ta sitt ansvar, och hans mormor, och så vidare, som vanligt.

3903/

I USA kan, som bekant, vem som helst bli president. Men tyvärr bara en åt gången. I Sverige har vi kommit ännu längre: Här kan alla bli Lucia, för annars kan nån bli lessen, och att bli lessen är det värsta som kan hända ett barn, bortsett då från att sakna skridskor när Alla Andra har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar