måndag 11 maj 2020

3541/
     Vi läste Kalle Blomkvist, och vi läste Enid Blyton. Och vi tyckte det var ungefär samma sak. Och vår dröm var förstås att få fast en riktig SKURK.
     Men ingen SKURK dök upp. Ingen SKURK ställde upp. Nedrans.
     Fast femton år senare fick drömmen en oväntad fortsättning: Det blev politiskt värre där ett tag och nu var vår dröm att få fast en riktig NAZIST. Som det sen skulle vara fritt fram för oss att få ofreda och okväda. Och smutskasta så det stod härliga till, men ändå få känna oss ädla till tusen.
     Men. Tyvärr. NAZISTER har som bekant alltid varit en bristvara i det här landet. Och ingen NAZIST dök upp. Ingen NAZIST ställde upp. Nedrans
    Så våra politiska sekter fick nöja sig med att okväda varandra.
    Men det blev inte alls samma sak.
    Drömmen blev bara en dröm.
    Nedrans.

3542/
     TYCKA OCH TRYCKA OCH ALLA DOM DÄR.
     Alla tycks tycka. Om allt. Men tyckeri är slöseri med tid. Men visst är det trevligt att tycka. Inte minst till helgen. Men redan om två-tre år kan man börja sluta tycka. För då vet man. Men fram till dess är det klokt att tycka tyst. Ju tystare tyckande - desto tystare samhälle. Och ett tyst samhälle är bra för nattsömnen. Och nattsömnen är bra för hälsan. Och hälsan är bra för humöret, och humöret är bra för, lite av varje. Svårare än så är det inte. Men att tycka tyst är trist. Visst. Men! Man ska ändå aldrig tycka med utropstecken, när det finns alldeles för gott om stabila frågetecken. Och ett enstaka utropstecken kan ändå aldrig besegra ett rakt frågetecken i ärlig kamp Tycka tyckeri vara trist är vår nya folksjukdom, som visserligen  ännu inte spridit sig till själva folket, men vänta ni bara, kommer tid kommer diagnos.

3543/
     Smirnoffskans: "jag for ner till bror", jo.
     Intressant språk. Ointressanta personer. Sällan har Övre Norrland befolkats av så många, och så tråkiga, white trash-personer. Mina tankar går till djupaste södern. Där brukar den här befolkningen normalt hålla till, men när dom nu flyttats ända till Övre Norrland har kylan liksom parodierat dom på kuppen.
     Man ska vara väldigt försiktig med klimatförändringar även i romaner.

3544/
     Att vara lagom beredd är omöjligt.
     Inte ens vargungar & blåvingar klarar av det.
     Vad hjälper en scouthälsning mot katastrofer?

3545/
     Men den som förtvivlat försöker hänga med sin tid är alltid alldeles för sent ute. Tåget har gått, bussarna har slutat gå, och flyget ska vi bara inte tala om.
     Men, å andra sidan: "OM jag måste hänga med i min tid, är det uppenbarligen inte min tid, utan någon annans, och då är det väl enklast låta han behålla den helt för sig själv, vad har jag där å göra?"
                                                             

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar