onsdag 1 februari 2017

GT?

2473/ Förr: Betydde GT Gamla Testamentet.
          Nu: Betyder GT Gin & Tonic.
          Slutsats? Framsteg?
Nå! Råast i Gamla testamentet: En uppstudsig son ska stenas till döds utanför stadsmuren. Det blir en nyttig läxa, inte bara för honom utan, även för alla andra uppstudsiga söner. Att döttrar kunde vara uppstudsiga räknade man tydligen inte med då.
         Slutsats? Framsteg?


2474/ En stad kan varken vara "helig" eller "gladlynt". En stad är en stad. Din helighet är din huvudvärk, och det finns ännu inga underverkstabletter på marknaden.


2475/ "Jag har massor med framtidstro!  Jag tror att framtiden kommer att domineras av åldrande, sjukdom och död. Och värst av allt är att jag tror att jag kommer att få rätt. Det är inte trevligt med framtidstro, det är det inte."


2476/ Alla ler. Alla hälsar glatt på alla. All bitterhet är som bortblåst. Alla betalar glatt skatt. Alla lyckliga går lösa. Ingen klagar på någon eller något. Ingen är besviken. Alla litar på alla makthavare. Alla håller tyst. Man måste lita på makthavarna. Det är dumt att klaga. Det är förbjudet att klaga. Alla ler ständigt. Lyckan är äntligen på plats. Något får man offra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar