fredag 17 februari 2017

2599/ När De Goda Krafterna fått som dom velat har resultatet ofta blivit dåligt.


2600/ Han tog avstånd från tramspersoner.


2601/ Man måste vara road. MÅSTE. Det finns ett tvång, men det finns inget alternativ.


2602/ Enda märkliga med "Höga Visan" är att den ingår i Bibeln.


2603/ "Jag har läst att det finns såna som är väldigt bängliga få utvisade från Sverige! Men då är det väl bara ta hjälp av flyktingsmugglare? Bara dom får bra betalt är dom säkert lika duktiga på smuggla ut som smuggla in!"


2604/ Internet har kanske inte direkt ökat dumheten, men definitivt ökat möjligheten att sprida dumheter.


2605/ Ständigt hör man på radion: "Ett av världens fattigaste länder." Och varje gång är det ett nytt land. Bestäm er.


2606/ "Men man blir som modigare med åren! Man börjar leva som lite farligt mellan varven! Häromdagen åt jag grillkorv som gått ut för tre dar sen! Det skulle man aldrig vågat när man var ung!"


2607/ "Att ta sitt ansvar" anses allmänt vara, att först ställa till det rejält, och sen avgå, och låta andra reda ut det man ställt till.


2608/ Beckett "Lyckans dar": En rolig men ruggig bild av ålderdomens gradvisa förfall. Mer  obehagligt "realistisk" än så kan en pjäs inte gärna bli, och måste därför avfärdas som "absurd".


2609/ Internet igen: När alla nu har möjlighet att tala fritt ur hjärtat kommer många dumheter fram.


2610/ Ofta dom målare man knappast tänkt på som visar sig vara intressantast, nu senast: Degas. Nej, man vet aldrig vad man egentligen tycker, bara vad man tror att man tycker, eller kommer ihåg att man tyckte. Men man minns alltid fel, eller inte alls.


2611/ Eftersom jag inte följer Den Sociala Smeten struntar jag totalt i Den Sociala Smeten och störs  alltså inte att dugg av Den Sociala Smeten. Bara välja bort. Om allt vore så lätt, så vore allt lätt.


2612/ Stora religioner som inte tål kritik är små religioner.


2613/ ATT MAN BLEV SOM MAN BLEV?
     Familjen, förstås. Och skolan, tolv år är många år, när man är ung. Och femtiotalet, förstås. Norrbottens kustland kanske? Och alla böcker från alla håll och kanter och tider! Och, jag vet inte allt, men det behöver jag inte heller veta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar