måndag 21 september 2015

1643/ Religion är antingen vana, eller vansinne. Och så en tredje väg, som enbart förespråkas av svenska ärkebiskopar. Oberoende av kön, körkort, eller förstånd. Men vad denna tredje väg går ut på vet ingen.  Inte ens Gud har förstått finessen, men han har lovat återkomma.


1644/ "Alla är bra på något!" Det är Alla inte alls. Och det vet Alla.


1645/ Att folk påstår sig ha mycket att göra bevisar inte att folk gör mycket.


1646/ Såna som vill lösa problem, och såna som vill älta problem. Och såna som oroar sig för att  alla problem en vacker dag ska ta slut, om man löser alla problem i förväg, i onödan, och vad ska folk då göra på fritiden, ja, det är ett problem det där.


1647/ Att aldrig skräpa ner är bästa städtipset.


1648/ Att starta ett kvinnoparti är ett mysigt sätt att aktivera män.


1649/  På femtiotalet. När vi, efter det långa sommarlovet, kom tillbaka till Storgatan 5,  hade dom gjort fint värre i lägenheten. Korkmattorna var nyfernissade och kakelugnarna bortrivna. Vad som är fint förändras, men fint var det.


1650/ Man vet aldrig vad man tycker om en författare. Vaga minnen av att han, eller hon, nog var ganska bra? Men nästa gång kan han, eller hon, bli hur dålig som helst? Att tycka något med stöd  bara av minnet är inget att rekommendera.


1651/ Men fördomar mot parasiter är tillåtna! I alla fall fördomar mot vissa parasiter. Fästingen har få försvarare, även om det faktiskt finns en aktiv fästingsförsvarargrupp i Finspång.


1652/ Om man röstar utan kunskap uttrycker man inte sin åsikt utan någon annans.


1653/ Om man aldrig sov skulle man nog bli väldigt trött på sig själv.


1654/ I en demokrati bör det ses som ett allvarligt brott att vara lättpåverkad.


1655/ Förr var det hårt. Det var hårt förr. Det kunde ta flera veckor innan man fick veta om krigen börjat, eller slutat. Eller om något dött, eller fött. Hårt var det förr. Folk fick sväva i ovisshet dag ut och dag in. Och det enda folk egentligen kunde göra var att ta det lilla lugna. Att dom orkade. Tacka vet jag att bekvämt få min dagliga dos nyhetselände serverad i rykande realtid! Då vet man verkligen att man lever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar