tisdag 15 september 2015

1574/ Alla som påstår att brott är "samhällets fel" bör buras in som medbrottslingar.


1575/ "Sagan om ringen"? Jag är inte intresserad av halshuggningar. Inte ens av troll och knott.


1576/ En lågavlönad man ska skämmas över att "män" har högre lön än "kvinnor". Men en högavlönad kvinna ska vara stolt över sin höga lön. Den visar bara att hon är en stark kvinna som kan ta för sig som en hel karl. Ibland kan man, och "män", bara förlora.


1577/ Har alltid varit skeptisk till alla STOPPA! Stoppa STOPPA!


1578/ Så länge det behövs lögner, behövs det religioner, sen får vi se vad vi hittar på.


1579/ Ser världen som ett svårbegripligt skämt. Och visst hade jag gärna fattat vad skämtet går ut på. Roliga historier brukar ofta bli roligare om man fattar poängen.  Men det är inte särskilt sorgligt att inte fatta. Den som alltid fattar, har alltid fattat fel, det säger alla.


1580/ Tror inte längre på "profitkvotens fallande tendens". Tror att solen, när den en vacker dag slocknar, kommer att slockna över en, visserligen trött men mycket, kapitalistisk värld. Och tror att det bara var bra. Stalin saboterade all socialism. Och all kommunism. Och dog 1953. Och jag tror knappast att han kommer tillbaka.


1581/ "-68". Då man ansågs vara "samhällskritisk" då man upprört påpekade att amerikanska långfilmer sällan var kommunistiska.


1582/ Nog ganska gott om författare som blir "bortglömda" redan under sin livstid? Och jag kan inte ens komma på namnet på en enda "bortglömd" författare?


1583/ Fördelen med gamla böcker är att gamla böcker är gamla. Den språkliga distansen ger större kunskap. Ett föråldrat språk är ett fräschare språk. "Den stora romanen om vår tid" kommer alltid för sent. Eller, om den kommer för tidigt, är den föråldrad redan innan den ges ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar