lördag 19 september 2015

1628/  När man arbetar ihop med invandrade, blir man  ofta tvungen fundera över sitt eget språk. Stor fördel. Annars blir det att man bara surrar på. Och då blir det lätt bara slams.


1629/  Tango? Spanska? golf? När det finns sprit, sex, och cykling?


1630/ Kung Lear: Att en korkad gubbjävel får vad han förtjänar är väl ändå ingen tragedi att tala om. Fast han är populär i korsord. Nästan lika populär som Ane Den Gamle.


1631/ Att vara upprörd över andras fördomar har aldrig lett till något gott. Eller till något. Annat än till egen självbelåtenhet. Som aldrig är att förakta.


1632/ Alkoholberoende, läkemedelsberoende, spelberoende i all ära, men framförallt beroendet av att vara enfaldig och få skylla på andra.


1633/ Såna som tror att meningen med just deras arbete är att just de ska ha just detta arbete.


1634/ Sorgligt det där med döden. Eller, i varje fall obegripligt. Men, hur som helst, alltid ett personligt projekt. Och nu vet man att morfin faktiskt fungerar. I alla fall ibland. Kan vara kul känna till.


1635/ Mest förvånad över att jag var så lugn. Lika lugn som jag hade väntat. Det hade jag verkligen inte väntat mig. Ibland blir man förvånad över att det blir som man tänkt.


1636/ Bäddsoffan kände sig väldigt obekväm med hela sin situation. Det vilade något föga bekvämt över sovrummet, men bäddsoffan kunde inte riktigt sätta fingret på det. Och ändå var det en ovanligt begåvad bäddsoffa, utan några överdrivna krav på komfort.


1637/ Han var av medellängd, men även det på ett imponerande sätt.


1638/ Tillkämpat lugn är bättre än inget lugn alls.  Ibland måste  man ta i, för att ta det lilla lugna.


1639/  Men om gnäll faktiskt är funktionellt? Dels gnälla, dels fortsätta precis som förr? Men då med den behagliga känslan av att man "i alla fall sagt ifrån!"? Att folk blir lyckligare av att gnälla? Men?


1640/  Det är med skönhetsideal som med spöken. Såna finns bara för såna som tror på sånt.


1641/ Bokläsare, men inte bokdyrkare. Böckerna lästes, men behandlades för övrigt som folk.


1642/ En del bara är bra. Andra arbetar bra, för att försöka bli bra. Och sen då resten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar