torsdag 30 juni 2016

2268/ En praktisk person kan bara komma på den rätta lösningen på ett problem. Men en kreativ person kan komma på flera felaktiga lösningar på samma problem.


2269/ Jag kommer knappast från en akademisk miljö? Kanske snarare från en skolmiljö? Kanske stor skillnad?


2270/ En ÖB som är sjukskriven? Och det redan i fredstid? Kommer han verkligen att friskna till om kriget kommer? Fast det är förstås en stor fördel att vara sjukskriven i krig? Och slippa allt buller, och det? Men kan man verkligen klara av krig, om man inte ens klarar av fred? En del krig kan nog vara rätt jobbiga mellan varven?


2271/ Att se andra idrotta är den allra populäraste pornografiformen.


2272/ Klimathotet är idag det populäraste sättet att skrämma dagisbarn. Förr fick man ta till troll, och oknytt, och spöken, och atombomber, och varulvar, och allt vad det nu var. Men nu har vi fått en ny fräsch skrämmis som biter bra på dagisbarn.


2273/ Kvotera kvinnor till bolagsstyrelser? Göra rika kvinnor ännu rikare? Varken fattiglappar eller fattiglapskor kommer att sitta i bolagsstyrelser, det kommer att bli jämställt värre.


2274/ Jesse James förlorade ett krig. Och Hitler förlorade ett annat krig. Men sen fick dom båda fint stöd av andra förlorare. Ibland vinner man på att förlora.


2275/  - Adolf Hitler och Bengt Westerberg har PRECIS samma värde!
           - Har dom? Det måste jag tala om för Hitler! Han kommer att bli jätteglad!


2276/ Filmen "Hets" var föråldrad redan när den kom. "Swing it magistern!" kom före och gav en betydligt mer realistisk version av den dåtida svenska skolan.


2277/ Var är den politiker som höll i fjol? Vem? Jaså han? Han är glömd! Om han inte heter Ola eller liknande, för då får han evigt liv i korsord, och när det gäller evigt liv får man inte vara småaktig, alla kan inte gå och bli helgon, hur skulle det se ut.


2278/ Bästa botemedlet mot rasism är extremt stor invandring! Och sen bara ösa på till tusen! Mera, mera! Ös på! Och när invandringen väl blivit tillräckligt stor, kommer rasisterna att dränkas i folkmassorna! Och problemet är extremt löst.


2279/ Alla vet, men ingen vill veta, att det är eleverna som är skolans största och enda problem.


2280/ En pensionär som påstår sig "inte ha råd att åka buss" är en pensionär som inte kan prioritera.


2281/ Han dränkte sina sorger i tidningsläsning. Och det gick bra. Att torka tårar med tidningspapper går hur bra som helst.


2282/ Att stämpla andra som "resurssvaga" är ett bekvämt sätt att sätta sig på andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar