torsdag 8 oktober 2015

1753/ För en tråkig person ger ett tråkigt arbete tråkig mening åt ett tråkigt liv. Det är ganska vist inrättat det här med arbete, tråkighet, och det.


1754/ Men! Man fick aldrig gilla BÅDA! Att gilla BÅDA var att smita från sitt ansvar. Ansågs det. Allmänt. Av Alla.
     "Elvis ELLER Tommy?!"
     "Ivar Lo ELLER Eyvind Johnson!?"
     "Jesus ELLER Muhammed?!"
     Det här med VAL? Är det verkligen alltid så vettigt?


1755/ Han löste visserligen sitt STORA problem, men fick i gengäld en massa små problem på halsen på köpet. Men ibland är det viktigast att det händer NÅGOT.


1756/ Och det finns alltid något som är VIKTIGARE. Något, som någon alltid kan drämma till Alla Andra med: "Hur kan ni sitta här och bara snacka, när solen snart kommer att slockna!?"


1757/ Den STORA händelsen i deras liv är att dom fött barn, och dessutom fått barnbarn som favorit i repris.


1758/ Bra balansövning: Att vara tokig i någon, men med förnuft.


1759/ Såna som tankar trygghet från monarkin saknar själva trygghet. Förstås. Och detta bevisar då att monarkin behövs? Eller bevisar det att det borde finnas färre dumskallar?


1760/ Man funderar, man formulerar, och man författar. Om än bara invärtes. Men så länge man försöker verbalisera verkligheten ÄR man författare, även om man aldrig skriver en rad. Men invärtes-författare är inte att förakta, även om de ganska sällan får stipendier.


1761/ Eftersom dumbommar alltid tränger sig före i kön, får kvinnor som är dåliga på att säga nej  ofta problem med dumbommar. Men att be dumbommar dra åt helvete, fast på ett fint sätt, är en svår konst. Sverige är ett uland när det gäller att be folk dra åt helvete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar