lördag 14 november 2020

UNIVERSALMEDLET

 3699/

Förr fanns det gott om troll i det här landet. Och det fanns ännu fler dumskallar. Varje by med självaktning hade minst en "bydåre", som dumskallarna då populärt kallades.

Men nu ville man göra om Sverige till ett modernt land, och då dög det inte längre att ha troll och dumskallar fritt strövande omkring i skog och mark.

Med trollen blev det inga större problem. Det var bara gå man ur huse och dra igång ett gammaldags drev. Så sköt man, eller så stötte man med spjut så blodet skvätte. Och så var det bara  gräva ner trollresterna, så att de inte skulle kunna gå igen och störa folk och fä. Och så var trollfrågan löst en gång för alla.

Värre var det med dumskallarna. Dels var dom väldigt många, och dels var dom ju faktiskt ofta släkt med en själv, man visste inte alls hur man skulle gå till väga. Men då var det en där som hävdade att han kommit på ett universalmedel som visst skulle hjälpa mot allt och alla. Och han kallade sitt universalmedel för RESURSER.

Man var tveksam i början, men snart märkte man till sin stora glädje att RESURSER verkligen hjälpte  mot allt och alla. Och alltså även mot dumskallar.  Och nu satte man in RESURSER till tusen mot dumskallarna. Och man stödde sig glatt på Bibelordet "De dummaste skola komma att bliva de dyraste!" Eller om det kanske var tvärtom, eftersom Bibelkunskaperna tyvärr kraftigt hade gått tillbaka på grund av bristande RESURSER.

Och redan efter några lärorika år med oändliga RESURSER var samtliga före detta dumskallar minst lika kloka som alla andra. Och detta tack vare RESURSER.

Och samhället blev så tacksamt över detta goda resultat att man rent av beslöt sig för att införa RESURS-religionen i landet, istället för den där mossiga gamla kristendomen som fritt hade fått gå och spöka i hundratals år, utan att någonsin egentligen  ha kunnat bevisa sin effektivitet mot dumhet. eller  ens mot något.

Och den nya religionen blev snart väldigt populär. Oändliga RESURSER fick alla andra religioner att framstå som sinnessvaga klåpare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar