onsdag 17 april 2019

3189/ Så länge Alla tycker att en rolig historia är rolig, är det förstås inga problem. Men, om nu inte Alla tycker att den roliga historien är rolig? Då blir det, som vanligt, en maktfråga. Vem bestämmer? Och över vad? Över vilka ord? Över vilken humor? "We are not amused!" sade den rätt-tänkande, och han borde ju veta. Men, att veta är en sak, att bestämma över andras humor en helt annan.

3190/ Fast för att ha rätt att uttala sig om islam, måste man förstås först ha läst Koranen. Och det är inte lätt. Men sen är det lätt att uttala sig om islam, inte minst kritiskt.

3191/ Hon har inga särskilda kunskaper, och inget särskilt att säga, men blir ändå berömd? Visst är det märkligt? Eller, det är det kanske inte alls? Den som verkligen har något nytt att säga, blir på sin höjd berömd efteråt.

3192/ Den konstiga "koncept-konsten"? Där tanken påstås vara det viktiga? Men varför då ens bry sig om att utföra verket? Räcker väl bra att tala om hur genialt man har tänkt? Att sen utföra denna geniala tanke, alltid på andras bekostnad, tillför väl inte något? En bra tanke bör kunna stå på egna ben utan bidrag?

3193/ - Men varför demonstrerar ni inte på lördagar då ni är lediga?
          - Vi har väl viktigare saker att tänka på än klimatet på vår fritid!  Det är skolket som är det viktiga, inte klimatet!

3194/ Såna här som är så himla duktiga? Som har två heltidsjobb? Samtidigt?  Och båda dessutom välbetalda. Som anser sig själva vara så förskräckligt duktiga, att dom lätt klarar av två heltidsjobb? Är det verkligen duktighet? Är det inte snarare bara gammal hederlig girighet?

3195/Det är synd om artisterna!
     Förr räckte det bra med att tralla, agera, dansa, och vara glad!
     Men nu måste man dessutom ha minst ett saftigt problem att tala ut om!
     Incest, våldtäkt, missbruk, misshandel, saftiga sjukdomar och trauman till tusen!
     Men även här har konkurrensen hårdnat!
     Det räcker inte längre med en död hund, eller en influensa! Nä, nu måste du ta i så att problembyxorna spricker!
     Stackars artister!
     Och stackars publik.

3196/ Han fällde en kränkande kommentar som domstolen ansåg "var jämförlig med samlag".

3197/ Internet! Hurra! Den sanna demokratin är äntligen här!  Nu kan alla skriva! Visserligen  bara dumheter, men ändå! Hurra!

3198/ - Fast sen växer dom väl upp, blir som folk, och struntar i klimatet?
          - Nänä! Barnen är vår framtid!
          - Fullt så illa är det väl ändå inte, för sen kommer förstås nya barn, som är vår nya framtid, och så där håller det på, och håller på, ända tills man blir less räkna framtider.
          - Barnen är vår framtid.
          - Har du hittat på det där själv?
          - Ibland blir man som inspirerad.
          - Ibland inte.

3199/ "Rösta inte på Dom Där, för Dom är JÄTTE-dumma!" = Ett populärt självmål när det gäller att bekämpa populismen.

3200/ "Den individuella döden känns kanske inte alltid så kul. Men Den Kollektiva Katastrofen har en helt annan lyster! Känns liksom lite mer rättvist, att ALLA åker dit! Precis ALLA! Hur rika och kända dom än, så ryker dom också! Och samtidigt dessutom! Poff bara! Och att det liksom blir lite åt det religiösa hållet till, är väl inte heller helt fel? Rätt åt er! Ni skulle inte ha syndat så förbenat! Man riktigt kan höra inom sig hur gudarna myser där uppe! Poff bara! Och så vart det slut på rubbet!"
      Man ska nog inte underskatta suget i en rejäl dystopi? Ja, frågan är väl, om det inte kan blir rent av lite mysigt där frampå slutet?
       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar