fredag 5 april 2019

3127/ Alla känner inte till det här, men det är faktiskt inte Samhället som skjuter, det är individer! Fast många tror förstås att det är Samhället som skjuter, och vill därför satsa på att "förändra samhället". Vilket för övrigt brukar vara ett effektivt sätt att göra saken sämre. Nä, låt Samhället sköta sig själv! Satsa istället på att försöka förändra individen! Nå, att försöka förbättra individen brukar förstås inte heller alltid gå så bra. Att förbättra individen är inte lätt, men att förändra Samhället är ett jobb mest lämpat för Emil Sisyfors.

3128/ Han sammanfattade elegant sin stroke-situation med ett kraftfullt: "BLÄ!"

3129/  Även om det tar emot, så blir man ibland tvungen att citera: "Om vi öppnar våra gränser förlorar vi oss själva. och om vi stänger våra gränser förlorar vi också oss själva."
     Lär vara av Umberto Eco. Men sånt ska man aldrig tro på. Bra citat står på egna ben Om så tio oskyldiga personer utpekas.

3130/ Stort misstag att ge små grupper rätten att förbjuda. Rätten att förbjuda är den dummaste av alla rättigheter.

3131/ "Men, om det nu är Honduras som orsakar problemen, borde då inte kritiken riktas mot Honduras snarare än mot USA?"

3132/ …"hat, hets eller missaktning riktad mot en grupp leder till att hat och hets mot varje annan grupp också kommer att normaliseras."
     En väldigt vanlig teori. Men är den verkligen bevisad? Av vem? Var? När?
     I samma tidning kan man läsa: "Varför tillåts rasistiska organisationer i Sverige?"
     Man vill alltså ha förbud, eftersom man uppenbarligen "missaktar" en grupp. Vilket då, enligt ovanstående teori, snart skulle leda till att man vill ha ännu fler förbud, mot ännu fler organisationer, och så vidare?
    Jag tror inte på förlängningsteorier. Har man sagt A, behöver man inte alls säga B, om det nu inte var B man ville säga.

3133/ - Men skulle då inte jobbskatteavdrag till alla pensionärer öka klyftorna mellan fattiga och rika pensionärer?
          - Naturligtvis! Men det gör väl inget! Hundra kronor för en fattig betyder mer än tusen kronor för en rik!
     Jaja. Det bland rika pensionärer så populära Änkans-skärv-resonemanget.
     Fast med änkan var det förstås tvärtom: Hon GAV av sin fattigdom. Hon var snäll hon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar