fredag 22 mars 2019

3041/ "Men jag vill inte vara expert, jag vill vara rolig!"

3042/ Haikusar, ikoner, och Coltrane till tusen. Not My Favourite Things.

3043/ På sommaren ska man läsa däckare. Men bara då. Men många fuskar och läser däckare året runt. Då går det som det går. Och jag läser bara däckare som fått en massa priser. För då kan man i alla fall roa sig med att fundera över hur dåliga dom däckare var som inte fick ett enda pris. Då blir det spännande värre.

3044/ Den som väntar på inspiration har redan väntat för länge. Gäller såväl skriva, som sex, och som, ja vad som helst, vad nu det kan vara, här behövs mer forskning.

3045/ "Det svenska nazisthotet": Sällan har så många varit så rädda för så få.

3046/ Fast fördelen med att läsa pocket är att det brukar finnas massor med beröm på omslaget. Beröm som boken sedan aldrig kan leva upp till. Alltså bra träning i källkritik.  Den som tror på  beröm är inte värd något beröm.

3047/ Poängen med att rösta på Löfven är att det inte är någon poäng. Och fördelen med Löfven är att han inte är någon stark man. Starka män bänglar bara till det. Men svaga män låter sig påverkas av starka argument. Och såna som vänder kappan efter vinden, är såna som förstår att klä sig förnuftigt. En stark man, som envisas med att gå i badbyxor mitt i vintern, är en farlig man. Såna ska man se upp med, och dom är vanligare än man tror, även om deras badbyxor ofta är invärtes.

3048/ Jag är inte säker på att spioner än intressantare än bibliotekarier, men eftersom utredningen är hemligstämplad är det svårt för mig att i dagsläget ha en bestämd åsikt.

3049/ "Mums!" sa kannibalen sedan han slukat ännu en God Kraft. Men eftersom en del Goda Krafter är såväl smaklösa som menlösa krävdes det förstås massor med kryddor.

3050/ Att oroa sig för klimatet är ännu roligare än att oroa sig för döden. Och det är väl därför han har blivit så populär på sista tiden?  Eller beror det på att det är just sista tiden?
     Den som lever får se, och den som dör får kanske se ännu mer, hoppas han hör av sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar