onsdag 20 mars 2019

3016/ "Alla dessa giriga invandringsvänner! Som aldrig blir nöjda! Som aldrig får nog! Som alltid vill ha mer och mer! Och fler och fler!"

3017/ När man är ung vet man för lite om framtiden. När man är gammal vet man för mycket.
     Att veta för lite var väl både bra och dåligt, men att veta för mycket är bara dåligt.

3018/ "Han är dålig på att tänka, men han är en jävel på att tycka!"

3019/ Åsikter man har hört, och alltså redan känner till, är meningslösa. Därför är det meningslöst "att säga sin mening". Den kan man redan, det där har man hört, kom med nåt nytt.

3020/ Men då på förr i tiden var inte alls "mångfald" ett plusord. Då hånade man glatt "50 tandkrämssorter och 100 tevekanaler" som det mest meningslösa av allt.

3021/ Fast fördelen är förstås att det dör såna som man ogilla,r också. Så det hade kanske jämnat ut sig. Om inte den egna döden kommit i vägen, och liksom rubbat balansen.

3022/ Visst är det väl bra att vara nöjd med sitt utseende? Men att i ord och bild ständigt vilja demonstrera att man är väldigt, väldigt nöjd med sitt utseende? Och att vara beroende av att alltid behöva få beröm av andra, för att få fram att man själv är väldigt, väldigt, väldigt nöjd med sitt utseende, tyder väl snarast på motsatsen?

3023/ "Den rätt-tänkande Sisyfos-kampen mot SD fortsätter oförtrutet! Alla meddelanden om att kampen ska upphöra är falska!"

3024/  - Men, dom var ju så olika, varför höll dom egentligen ihop?
           - Båda fick känna sig duktiga, men på helt olika sätt.
           - Tror du?
           - Tror jag.

3025/ Det tar tid att dö. Inte minst för de efterlevande.

3026/ Alla som hävdar att något är "heligt" är väl värda en spark i baken.

3027/ Det är inte alltid lätt att avveckla folk med förnuft. Och att avveckla folk utan förnuft är ännu svårare.

3028/ Jag är självklart antropocentrisk. Och jag skäms inte ett dugg för detta. Jag har alltid sett Naturen som en opålitlig och elak jävel. Även om han kanske kunde vara trevlig att titta på. Ibland, och på distans. Men, om mänskligheten nu dör ut? Och bara Naturen blir kvar? Vad ska han då göra? Ska han bara stå och glo på sig själv? Och beundra sin skönhet, och visdom, och allt vad det nu var han ansågs vara så bra på? Blir det inte väldigt tråkigt bara sitta och beundra sig själv i längden? Inte ens ett enda naturfolk blev kvar i skogen. Och ingen urtråkig urbefolkning att bråka med när dom eldar upp träd, och äter apor, och går an? Guuu va Naturen kommer att få det tråkigt! Här har han varit van vid att självbelåtet få skälla på den elaka Människan i alla sina dar! Och nu finns inga kvar att skälla på! Det blir tomt för han. Att leva i samklang med sig själv är urtråkigt, det säger alla.

3029/ Jag tror att man gör störst nytta när man inte tror att man gör någon större nytta.

3030/ Man lyckades ganska bra med att få de katolska prästerna att, i stort set,t låta kvinnorna få vara ifred. Men det där surret om att "Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte!" gick visst hem ännu bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar