tisdag 12 mars 2019

2977/ Hon hade en ohygglig simultankapacitet. Hon kunde misslyckas med minst fem saker samtidigt.

2978/ På den tiden då alla rökte. Alltid och överallt. Och alla män hade hatt. Men kvinnorna hade också hatt. Och vilka hattar.

2979/ Och som vanligt ville han att vi skulle se hans otrevliga uppförande som något ovanligt.

2980/ "Nä ja ä int rasist! Om folk nödvändit vill va negrer, så lått dom!"

2981/ Men många anser att det är mysigt med allmän rösträtt. Även om det förstås ibland kan urarta till rent slams.

2982/ Att försöka lösa andra länders problem genom att importera dessa problem till det egna landet var inte alltid framgångsrikt. Och många vart som förvånade. ("Vi som velade så väl!?")

2983/ Det räcker inte att vara rädd. Man måste vara rädd på rätt sätt. Och för rätt saker. Att vara rädd för "klimat-hotet" är helt rätt. Men att vara rädd för "massinvandringen" är helt fel. Det är inte alltid så lätt att vara rädd rätt, det är bäst tänka sig noga för innan man ens bestämmer sig för att vara rädd.

2984/ Fast det finns mycket man kan roa sig med att vara rädd för.

2985/ "Men sen vart dom som besvikna när dom märkte att Obama inte kunde gå på vattnet! Jo, ett par meter gick ju bra, men sen sjönk han som en sten! Och det enda som då sen vart kvar av han, var väl det att han var svart? Fast int ens det var han särskilt bra på, eftersom mamman hans var hur vit som helst!"

2986/ Att vara såväl olycklig som otrevlig är tyvärr ingen ovanlig kombination.

2987/ "Eftersom jag trots idogt sökande icke funnit Gud, har jag dragit slutsatsen att han är en jävel på att gömma sig!"

2988/ "I förra valet röstade jag mot döden. Men det verka inte hjälpa. Dom bara fortsatte dö ändå. Ibland undrar man om det här med rösträtt verkligen kan bära sig?"

2989/ Jo, det här med val? Först är det då informationen före valet. Sen är det själva valet i båset. Och sist kommer rösträkningen, och det. Det kan alltså gå fel på tre sätt. Själva valet i båset är väl minsta problemet, där får man i alla fall vara i fred. Men styrd och falsk information före valet lär vara ett växande problem? Och värst av allt är förstås möjligheten att mixtra med hopräkningen av alla rösterna. Det är den som summerar som har makten. Och vad kan man göra åt det där då? Om någon visste det hade han väl redan sagt det. Gissar jag. Och snart är det val igen. Klart man ställer upp. Även om det bara gäller EU.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar